Turnaj mistrů: Djokovič slaví první výhru, uspěl také Zverev

- Jan Havlovic, Jan Vojkůvka

Po nedělní překvapivé porážce Rogera Federera pokračoval ATP Finals svým druhým hracím dnem. Do hry se dostal horký favorit na titul Novak Djokovič, který si ve dvou setech poradil s Američanem Isnerem. Uspěl také Němec Alexander Zverev, který udolal ve dvou tiebreacích Chorvata Čiliče.

Djokovič slaví první výhru
Novak Djokovič vstoupil do letošního Turnaje mistrů vítězně! Světová jednička a horký favorit na zisk trofeje uspěl ve svém úvodním zápase ve skupině Gustava Kuertena, když ve dvou setech porazil debutanta Američana Johna Isnera – 6:4 a 6:3. Djokovič potvrdil výbornou formu z posledních týdnů, když Isnera nepustil ani k jednomu brejkbolu. Isner zaznamenal v duelu proti srbskému tenistovi třináct es, ani to však na světovou jedničku nestačilo.

Zverev porazil Čiliče
Alexander Zverev slaví na letošním Turnaji mistryň první výhru. Světová pětka porazila v úvodním duelu skupiny Gustava Kuertena Chorvata Marina Čiliče (7.) po dvouhodinovém boji ve dvou tiebreacích – 7:6(5) a 7:6(1). Vyrovnaný duel nabídl čtyři brejky, po dvou na každé straně. Zverev rozhodl o svém vítězství ve dvou tiebreacích – v tom prvním proměnil až třetí setbol, ve druhém již Čiliče jasně přehrál poměrem 7:1.

Čilič tak nenapravil svou nepříznivou bilanci na Turnaji mistryň, když z celkových deseti zápasů prohrál devětkrát. 

Marach s Pavičem mají první výhru
Pondělní program Turnaje mistrů zahájil duel čtyřhry, ve kterém se utkali Marach s Pavičem proti francouzskému páru Herbert – Mahut. Z úvodní výhry na turnaji se raduje rakousko-chorvatská dvojice, která zvítězila za hodinu a půl hry po setech 6:4, 7:6(3) a udělali důležitý krok směrem k postupu ze skupiny.   

Bryan se Sockem splnili roli favoritů
Vstup do letošního Turnaje mistrů má za sebou také favorizovaná dvojice Mike Bryan s Jackem Sockem. Americký pár si ve večerním pondělním duelu poradil s dvojicí Kubot – Melo za hodinu a půl hry po setech 6:3 a 7:6(5). Vítězové letošního Wimbledonu a US Open tak udělali první krok k postupu ze skupiny.

Skupina A, dvouhra
Alexandr Zverev (GER) – Marin Čilič (CRO) 7:6(5), 7:6(1)
Novak Djokovič (SRB) – John Isner (USA) 6:4, 6:3

Skupina A, čtyřhra
Marach (AUT), Pavič (CRO) – Herbert, Mahut (FRA) 6:4 7:6(3)
Kubot (POL), Melo (BRA) – M. Bryan, Sock (USA) 3:6, 6:7(5)