Turnaj mistrů: Federer po špatném výkonu začal prohrou. Na úvod uspěl Anderson

- Jan Vojkůvka

Překvapení se událo hned na začátek letošního Turnaje mistrů. Roger Federer ve svém prvním utkání na podniku prohrál s Keiem Nišikorim, kvůli čemuž poprvé v historii nezvládl úvodní duel ve skupině Turnaje mistrů ve dvou setech. Ještě předtím svůj debut prožil Kevin Anderson v souboji s Rakušanem Dominicem Thiemem, jehož porazil ve dvou setech. Na dvorci se představí také deblisté.

Federer začal porážkou s Nišikorim
Roger Federer se překvapivě na Turnaji mistrů uvedl porážkou s Keiem Nišikorim. Švýcarský tenista se svým protihráčem padl 6:7(4.), 3:6.

První brejk v zápase přišel ve druhém setu na 1:0 nd Federera, který ho však nepotvrdil, podruhé o servis přišel v šestém gemu. Bývalý nejlepší tenista planety, jež s Nišikorim vytvořil čtyřiatřicet nevynucených chyb, se v dalším utkání na turnaji potká s Dominicem Thiemem, Nišikori se v poté střetne s Kevinem Andersonem.

Anderson zahájil Turnaj mistrů výhrou
Kevin Anderson svou premiéru na Turnaji mistrů zvládl bravurně. Ve svém prvním londýnském utkání zdolal Rakušana Dominica Thiema ve dvou setech 6:3, 7:6(10).

V rozhodujícím tiebreaku druhé sady čelil Jihoafričan dvěma setbolům, ale dokázal si s nimi poradit. Sám si pak vypracovat celkem čtyři mečboly a ten poslední úspěšně proměnil.

Skupina B, dvouhra
Kevin Anderson (RSA) – Dominic Thiem (AUT) 6:3, 7:6(10)
Roger Federer (SUI) – Kei Nišikori (JPN) 6:7(4), 3:6

Skupina B, čtyřhra
J. Murray (GBR), Soares (BRA) – Klaasen (RSA), Venus (NZL) 7:6(5), 4:6, 10:5
Cabal, Farah (COL) – Mektič (CRO), Peya (AUT) 6:3, 6:4