Blízko rekordu. Australský mladík předvádí na challengerech nebývalý počin

- Jan Vojkůvka

Čtyřiadvacetiletý Jordan Thompson nepatří k největším hvězdám mužského tenisu. Přesto ale dokázal něco, čeho před ním dosáhl jen jeden tenista. S 52 výhrami na turnajích ATP Challenger je blízko vyrovnání rekordu Argentince Carlose Berlocqa.

V roce 2010 Berlocq dokázal na challengerech nasbírat hned 57 výher, což je dosavadní rekord tohoto okruhu. Australan Jordan Thompson se k němu letos dokázal přiblížit, když teprve jako druhý v historii nasbíral 52 vítězství.

Zajímavostí přitom je, že mimo challengery Thompson vyhrál pouze jeden zápas. V americkém Newportu postoupil v červenci do osmifinále. Na challengerech je to ale jiná písnička, která se projevila i v počtu finálových účastí.

Těch nasbíral Australan hned osm. Tituly pak získal v Čennaí a na přelomu října a listopadu v Traralgonu a Canbeře. Se 14 výhrami z posledních 15 zápasů navíc drží excelentní formu.

Tu se pokusí potvrdit i příští týden na turnaji v Bangalore, kde bude moci zaútočit na dorovnání rekordu Carlose Berlocqa. Potřebuje však na svém, nejspíš, posledním challengeru v sezóně vybojovat titul.