Dimitrovovi bude pomáhat Agassi i dál. Je úžasný, neskrývá nadšení Bulhar

- Petr Sumbal

Spekulovalo se o tom už několik týdnů, nyní se ke spolupráci s bývalou světovou jedničkou Andrem Agassim poprvé vyjádřil sám bulharský tenista Grigor Dimitrov. „Ano, naše spolupráce začala a bude pokračovat,“ potvrdil devatenáctý tenista světa, že do svého týmu nově přizval Agassiho. Jak přesně bude jejich spolupráce vypadat, ale ještě neví.

Bývalá tenisová ikona Andre Agassi byl ještě nedávno součástí týmu Novaka Djokovice, ale v něm, stejně jako Radek Štěpánek, moc dlouho nevydržel a Srba z různých důvodů spět mezi nejužší špičku nedotáhl. Nyní má další šanci ukázat, že z něj může být po skvělé hráčské kariéře i úspěšný trenér, bude pomáhat Grigoru Dimitrovovi.

Agassi doprovázel nejlepšího bulharského tenistu na poslední turnaj v Paříži, kde s ním sice nebyl po celou dobu, ale i tak s ním stihl několik tréninků. Po turnaji se poprvé ke vzájemné spolupráci vyjádřil sám Dimitrov. „Velmi dobře se známe a řekl jsem si, že je právě teď ta vhodná doba mít ho v týmu.“

Přesnou podobu spolupráce spolu však zatím ještě neřešili. „Pořád se ještě snažíme přijít na to, jak budeme společně fungovat, hlavně pak, kdy ho budu mít k dispozici,“ prozradil Dimitrov, že otazníků je ještě dost. Rozhodně by však chtěl mít superkouče Agassiho po ruce co nejčastěji to půjde. „Rád bych, aby spolu se mnou cestoval co nejvíc a příští týdny a měsíce spolu strávíme určitě hodně času,“ předeslal.

Dimitrov dozajista podobný impulz do své kariéry potřeboval, rozhodně nezažil nejpovedenější sezónu. Zatímco vloni zakončil rok na třetím místě a ovládl Turnaj mistrů, momentálně se nachází až na místě devatenáctém, kam se propadl, když skončil v Paříži už v osmifinále.

Bulhar tak musí doufat, že mu angažování Agassiho pomůže vrátit se zpět mezi elitu. „Je úžasný,“ neskrývá Dimitrov nadšení. „Prošel si ve své kariéře vším, určitě mi toho může hodně dát. Zatím jsme spolu vzájemně spokojení a já věřím, že nám to vydrží i dál,“ uzavřel Dimitrov.