Los Turnaje mistrů: Djokoviče vyzve Isner či Zverev, Federera čeká dlouhán Anderson

- Jan Vojkůvka

Londýnský Turnaj mistrů poznal v pondělí nejen kompletní startovní pole. S týdenním předstihem bylo ATP Finals, kterým vyvrcholí letošní sezona, také rozlosováno. Kvůli postavení na žebříčku a absenci Rafaela Nadala se v základních skupinách nepotkají Novak Djokovič a Roger Federer.

Světová jednička Novak Djokovič byl nalosován do skupiny Gugy Kuertena. Poražený finalista z Paříže a dvojnásobný grandslamový vítěz z této sezony se potká s Němcem Alexandrem Zverevem, Chorvatem Marinem Čiličem a Američanem Johnem Isnerem.

Roger Federer, který během své kariéry vyhrál 20 grandslamových titulů a celkově je držitelem 99 turnajových trofejí, ve skupině Lleytona Hewitta vyzve Jihoafričana Kevina Andersona, Rakušana Dominica Thiema a Japonce Keie Nišikoriho.

Na letošním Turnaji mistrů chybí kvůli zranění hned dva tenisté. Juan Martin Del Potro kvůli zlomenině čéšky oznámil svou absence ještě před turnajem v Paříži. Rafaela Nadala trápí břišní sval a odhlásil se z turnaje během pondělí. Kvůli předčasnému ukončení sezony se rozhodl také podstoupit operaci kotníku.

Turnaj mistrů se bude v Londýně konat od neděle 11. listopadu.

Skupina Gugy Kuertena
Novak Djokovič (SRB, 1.)
Alexandr Zverev (GER, 5.)
Marin Čilič (CRO, 7.)
John Isner (USA, 10.)

Skupina Lleytona Hewitta
Roger Federer (SUI, 3.)
Kevin Anderson (RSA, 6.)
Dominic Thiem (AUT, 8.)
Kei Nišikori (JPN, 9.)