Je krásné být v takovém týmu, rozplývá se Siniaková. Kdy si zatrénuje s Krejčíkovou?

- Tomáš Macák

Proti Američankám si již zahrála, ale bylo to za úplně jiného aranžmá. Dějiště, ve kterém loni na zelené antuce Kateřina Siniaková zápolila s Vandewegheovou a spol. v rámci čtvrtfinále Fed Cupu, primárně slouží jako resort pro dovolené na Floridě. To pražská O2 arena je jinačí level, který mladá hráčka ještě neabsolvovala. Natřískaná hala nahání husí kůži. „Je skvělé, že můžeme hrát doma,“ hledí směrem k víkendovému finále Siniaková.

Její dosednutí na první místo v deblovém žebříčku je stále velmi čerstvou záležitostí. Spolu s další královnou čtyřhry Barborou Krejčíkovou vše korunovala tím, že prošla až do finále singapurského Turnaje mistryň.

Pak se cesty Siniakové a její parťačky rozdělily. Dvaadvacetiletá tenistka si sice mohla užít pár dní volna, ovšem myšlenky už směrovaly k fedcupovému vyvrcholení. Kdežto Krejčíková „vypnula“ úplně. Zamířila na dovolenou a užívala si konec sezóny. Pak jí ale zazvonil telefon, na druhém konci se ozval kapitán Pála a rázem bylo vše jinak. Karolína Plíšková je zraněná, je potřeba ji nahradit.

Na úvodním setkání s novináři se ale ještě Siniaková musela obejít bez své kolegyně, která zatím nepřicestovala.

Kdy si budete moct s Barborou Krejčíkovou poprvé zatrénovat?
Počítám, že ve středu.

Nemáte indicie o tom, že by světový deblový pár číslo jedna mohl o víkendu nastoupit pohromadě?
O tom jsme ještě vůbec nemluvily…

Kdyby na to přece jen došlo, co by s vámi dělalo, kdybyste měla hrát tak velký zápas za bouřlivé atmosféry?
(smích) Tak samozřejmě by to bylo skvělé. Já už jsem měla premiéru loni, takže pro Báru by to bylo něco jiného. Ale i tak…v Praze jsem ještě nehrála, vím jen, jak je aréna zaplněná a panuje v ní skvělá atmosféra. Kdybychom to zažily úplně na živo, tak by to bylo výborné.

Domácí publikum trochu znáte i z pražské Stromovky. Může to trochu pomoci?
Myslím si, že tohle je úplně něco jiného, nicméně je skvělé, že můžeme hrát doma. Jde o ohromný bonus. Podpora z tribuny je obrovská a každá z nás si to užívá.

Takže jste typ hráčky, kterou domácí publikum nesváže, ale spíše jí pomůže?
Zase tolik jsem toho nezažila (úsměv). Ale určitě to pomáhá, je to dobré. Ať už je podpora na vaší straně, nebo není, vždy se snažíte předvést maximum.

Nepouštěla jste si před srazem pro inspiraci a motivaci videa z předchozích let, kdy vaše současné kolegyně ukořistily velké množství titulů?
Abych řekla pravdu, tak ne (úsměv). Ale když tady vidím tu zeď (rozhovor vznikal v prostoru Galerie Harfa, kde nyní probíhá výstava s názvem „Deset let tenisové radosti“, pozn. red.), tak to vypadá krásně. A navíc, před tím, než jsem odjížděla do Lucemburku, jsem trénovala v tenisovém klubu Sparta, kde jsou rovněž vystavená všechna vítězství. Člověk se nad tím v tu chvíli zamýšlí a je opravdu krásné být v takovém týmu.

Takže byste také ráda byla zvěčněná někde na stěně s fedcupovou trofejí…
Určitě by to bylo moc fajn! Pár fotek už tam vidím teď (rozhlíží se), když jsem v této soutěži měla premiéru. Doufám, že nezmění tradici Fed Cupu a budu moct reprezentovat Česko, co nejdéle to půjde.

Zpět k nadcházejícímu víkendu. Co jste si říkala v momentě, kdy byla zveřejněna americká nominace? Překvapila vás?
Byla jsem trochu zaskočená, protože jsem čekala, že přijede Sloane Stephensová nebo Madison Keysová. Nominace je ale taková, jaká je. My musíme bojovat a zvítězit.

Vám také chybí jedna hvězda, a to Karolína Plíšková. Jak moc může být citelná její absence?
Je smůla, že nebude hrát. Za roky, které reprezentuje Českou republiku, odvedla výbornou práci a vždy vybojovala velké množství bodů. I tak si myslím, že jsme skvělá parta, ve které je týmový duch. Doufám, že se Kája dá brzy dohromady.

Petra Kvitová dorazila na sraz s nachlazením. Vás nic netrápí?
Já jsem v pořádku (úsměv). Mělo by to tak i vydržet, protože žádné zranění, a to musím zaťukat, nebylo. Takže já jsem připravená.