Stačí jedno gesto a lidé vás pomalu chtějí zabít, reaguje na kritiku Verdasco

- Filip Lefenda

Na konci září došel na turnaji v Šen-čenu do semifinále, středem pozornosti se ale Fernando Verdasco nestal díky svým výkonům. Po incidentu s podavačem míčů jej zavalila velká vlna kritiky, kterou nyní Španěl s odstupem času okomentoval.

„Takovou věc udělá občas každý hráč,“ hájil své chování Verdasco v rozhovoru pro Daily Mail. „Celé to vyznělo úplně jinak, než jak to skutečně bylo. V době sociálních sítí bohužel existují lidé, kteří mají příliš velkou potřebu vše komentovat,“ rýpl si čtyřiatřicetiletý Španěl.

„Obdržel jsem spoustu zpráv s výzvami, abych se omluvil. Vypadalo to, jako kdybych tím, že jsem podavače upozornil na čtyřiadvacetisekundový limit mezi výměnami, udělal něco opravdu špatného,“ kroutil dále nevěřícně hlavou Verdasco. „Chtěl jsem jen ručník, chlapec ale nerozuměl anglicky,“ zdůvodňoval svá gesta.

Za svůj výlev během turnaje v Šen-čenu však sklidil spoustu kritiky. „Jako bych snad podavače uhodil do tváře nebo mu řekl něco fakt ošklivého, já se ho ale snažil jen popohnat,“ brání se s odstupem času Verdasco, aktuálně 28. hráč světového pořadí ATP, na jehož chování tehdy zareagoval i Roger Federer.

„Chápu, že mé pohyby nemusely vypadat nejlépe, ale rozhodně jsem je nemyslel zle,“ pokračoval ve zpovědi majitel sedmi singlových titulů. „Podavačů si vážím. Po celou dobu mé kariéry jim na kurtech pravidelně děkuji. Pak předvedu jedno gesto a lidé mě chtějí pomalu zabít,“ stěžuje si muž, jenž semifinálový duel s Japoncem Nišiokou nakonec v tiebreaku třetího setu prohrál.

Nutno říci, že incident v Šen-čenu nebyl v případě Verdasca zdaleka prvním. V závěru července obletěly svět obrázky jeho do antuky odhozeného ručníku na turnaji v Hamburku. Za projevy nerespektu k podavačům byla nedávno kritizována také Běloruska Sabalenková.