Tenisová magie legend. Federer s Djokovičem předvedli úchvatnou show

- Jan Havlovic

To byl panečku zápas! Novak Djokovič se s Rogerem Federerem rvali v Paříži o postup do finále více než tři hodiny a některé z výměn byly vskutku úchvatné. Do highlightů z duelu se dostal především Federerův reflexní úder u sítě. Bitvu legend zvládl lépe Djokovič, který po výhře 7:6(6), 5:7, 7:6(3) přidal 22. výhru v řadě.

Bitva dvou tenisových legend byla bezpochyby zlatým hřebem letošního ročníku Masters v Paříži. Diváci, kteří si koupili na večerní show lístky, rozhodně neprohloupili. Djokovič s Federerem bavili zaplněné ochozy přes tři hodiny.

A při některých výměnách někteří z nich jistě jen nevěřícně koukali.

Například v momentě, kdy se Federer chystal zahrál na síti vítězný volej. Míček však zasáhl pásku, čímž změnil směr. Švýcar však souhrou náhod míček zahrál naprosto famózně, a ten dopadl přímo za síť. Potlesk byl v tu chvíli opravdu na místě.

Federer s Djokovičem rozdávali tenisovou radost a střídali se v tom, kdo předvede větší tenisovou parádu. Po strop naplněná hala Bercy tak viděla krásné prohozy, razantně zakončené vítězné údery či tweenery. 

Za předvedený výkon by si postup zasloužily obě dvě legendy. Vyhrát však mohl jenom jeden. V rozhodujícím tiebreaku třetího setu byl úspěšnější v parádní formě hrající Novak Djokovič, který si po výhře 7:6(6), 5:7, 7:6(3) připsal 22. výhru v řadě.

„Byl to jednoznačně můj nejlepší zápas v sezoně, o tom není pochyb. Velký respekt Rogerovi. Pokaždé, když proti němu hraji, tak ze mě dokáže dostat to nejlepší,“ pochválil Djokovič svého soupeře. 

Srbská hvězda vyzve v nedělním finále Rusa Karena Chačanova, který ve dvou setech vyřadil Rakušana Dominica Thiema.