Muguruzaová se rozhádala s trenérem. Sumyk poslal hráčku v přímém přenosu do oněch míst

- Jan Vojkůvka

Garbine Muguruzaovou na WTA Elite Trophy pořádně cloumaly emoce. Španělská tenistka sice v pátek zvládla uhrát důležitou výhru nad Lotyškou Sevastovovou v tiebreaku třetího setu, ale pořádně se přitom pohádala se svým trenérem. Vrchol však přišel v sobotu, kdy přišla další rozepře a naštvaný odchod kouče od hráčky.

Byly to pro Muguruzaovou dva těžké dny. V pátečním střetnutí základní skupiny s Anastasijí Sevastovovou sice vyhrála 6:7(4), 6:2, 7:6(1) a vybojovala postup do semifinále, ale větší rozruch vzbudila její debata s trenérem Samem Sumykem.

Ten se jí snažil povzbuzovat, jak jen mohl, ale Španělka během rozmluvy skočila trenérovi do řeči a dost důrazně mu dala najevo, že jí jeho řeči moc nepomáhají. „Snažím se hrát svůj tenis, snažím se. Bla, bla, bla! Ale věř mi, že se snažím,“ utrhla se na Sumyka. Následně se otočila na kameramana a vynadala mu, že je natáčí. „Mám hodit tu z****nou láhev do kamery?“

To Sumyk ještě ustál. K horší situaci ale došlo během sobotního semifinále, jež Muguruzaová prohrála s Wang Čching 2:6, 0:6. V prvním setu za stavu 2:3 se trenér bývalé světové jedničky opět vydal na kurt, tentokrát ale rozhovor mezi oběma skončil zcela jinak.

Naštvaná Muguruzaová příliš nevnímala, co jí trenér chce říct. Ten proto zareagoval už podrážděně. „Mám jedno pravidlo. Nebudu mluvit s někým, kdo je naštvaný. Snažím se ti pomoct,“ říkal Sumyk. Muguruzaová mu ovšem dál skákala do řeči.

V jednu chvíli už Sumykovi došla trpělivost. „Jdi do p**ele,“ mávl nad chováním Muguruzaové rukou a odešel zpět na tribunu. Temperamentní Španělka od té chvíle neuhrála ani jeden gem.