Turnaj mistrů je kompletní. Šanci na Londýn má i desátý v pořadí

- Jan Vojkůvka

Startovní pole na ATP Finals, které se bude konat v Londýně od 11. listopadu, je kompletní. O posledních účastnících rozhodlo třetí kolo v Londýně, ve kterém vypadli Fabio Fognini, Borna Čorič i John Isner. Poslední jmenovaný však stále chová teoretickou naději.

Již před začátkem pařížského Masters měli účast v Londýně zajištěnou Rafael Nadal, Novak Djokovič, Roger Federer, Alexander Zverev a Kevin Anderson. Další jistý finalista Juan Martin Del Potro musel kvůli zlomenině čéšky předčasně ukončit sezonu a dal tím příležitost hned třem dalším tenistům, aby zabojovali o závěrečný podnik roku.

Výsledky v Paříži následně rozhodly o tom, že po vyřažení Fogniniho, Čoriče a Isnera se do Londýna kvalifikovali čtvrtfinalisté Marin Čilič, Dominic Thiem a Kei Nišikori, který na devátém místě žebříčku ATP Race uzavírá pole postupujících.

Stále ale existuje šance i pro desátého Američana Isnera. Bedlivě je totiž sledován stav Španěla Rafaela Nadala, který se měl v Paříži vrátit do hry, když od US Open léčil svá bolavá kolena, ale objevily se nové zdravotní trable. Nadal se musel z Paříže odhlásit kvůli problémům břišního svalu.

Pokud by se Španěl nedokázal připravit ani na londýnský turnaj, vstupenku by obdržel právě Isner. O tom ale rozhodnou až následující dny.