Dělala si ze sběrače poddaného. Teď se za své chování vycházející hvězda omlouvá

- Jan Vojkůvka

Skandální chování běloruské tenistky Aryny Sabalenkové z Pekingu má svou dohru. Vycházející hvězda WTA a účastnice letošního WTA Elite Trophy se za svůj úlet lahví ze čtvrtfinále čínského turnaje snaží omluvit. „Když jsem to zpětně viděla, byla jsem zděšená,“ přiznala.

Sabalenková ve čtvrtfinále v Pekingu se v jedné z přestávek mezi gemy dožadovala nové lahve s vodou. Její prosby ale nebyly vyslyšeny, když si žádný ze sběračů jejího mávání s prázdnou lahví nevšiml.

Dvacetiletá Běloruska celou situaci vyřešila tím, že lahev pohodila na zem, aby konečně upoutala pozornost. Za své chování se ale dostala pod palbu tvrdé kritiky veřejnosti. Našla sice i své zastánce, ale ti byli ve výrazné menšině. Nejvíce jí bylo vytýkáno arogantní chování, absolutní neúcta vůči malým sběračům a objevily se dokonce zmínky, že kvůli vlastní frustrace se snažila sběrače ponížit.

Jak to ale vidí sama Sabalenková? „Je mi to hrozně líto,“ kála se na tiskové konferenci v Ču-chaji, kde zahájila Elite Trophy výhrou 6:4, 6:4 nad Ashleigh Bartyovou.

„Bylo to v náporu emocí, úplně jsem ztratila hlavu a když jsem to později viděla na Twitteru, nechápala jsem, co to znamená,“ pokračovala Běloruska. „Vůbec si to nepamatuju, bylo mi toho kluka hrozně líto,“ podotkla na dálku ke sběrači, kterého se její tehdejší chování týkalo.

„Nikdy už to neudělám a budu se snažit být ke všem sběračům milá, i když někdy budou třeba hodně pomalí,“ uvedla Sabalenková. „Jsou to jen malé děti. Je mi to vážně líto a doufám, že na mě ten malý kluk nebude naštvaný,“ dodala světová dvanáctka.