Šarapovová se na zápasy připravuje u počítače, vlastní videa však sleduje kráska nerada

- Filip Lefenda

Moderní doba s sebou přináší nové trendy a jinak tomu není ani v tenise. Taktická příprava na důležitá utkání probíhá i prostřednictvím dostupných internetových pomocníků. Pětinásobná grandslamová šampionka Maria Šarapovová si podobně jako mnoho ostatních „proklepává“ své protivnice u počítače.

A nejen je. „Občas používáme YouTube, zejména před zápasy s hráčkami, se kterými se tolik neznám,“ přiznala Ruska v rozhovoru. „Jindy zase sledujeme sestřihy předešlých zápasů, které jsem proti nadcházející soupeřce už odehrála,“ pokračovala Šarapovová.

„Není to v nějaké přehnané míře, ale je dobré mít tuto možnost. YouTube je dobrý zdroj,“ pochvaluje si jednatřicetiletá Ruska, která musela letošní sezónu předčasně ukončit pro zdravotní problémy už v září.

Na vlastní zápasy se však zpětně dívá nerada. „Nemusím to, ale je to poučné. Alespoň mi to tvrdí trenéři,“ usmívala se někdejší světová jednička.„Vidět něco jednou za čas z jiného pohledu neuškodí. Na kurtu vše sledujete na vlastní oči, trenér ale vidí vše jinak, stejně tak kamery nahoře. Kolikrát tak na videu vyznívají některé situace a poznatky úplně jinak,“ zakončila krátké povídání na zajímavé téma Šarapovová.