Z princezen královny. Krejčíková se Siniakovou přezimují jako světové jedničky

- Jan Vojkůvka

Už je to jisté! Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou prožívají fantastický rok, který ještě vylepšily postupem do finále Turnaje mistryň. A tento postup jim zároveň zajistil pozice deblových světových jedniček přinejmenším do začátku příští sezony.

Nic na jejich postu královen čtyřhry nezmění ani případná finálová porážka v Singapuru. O titul se utkají s druhým nejlepším párem světa Timeou Babosovou a Kristinou Mladenovicovou. V případě prohry budou Češky před svými soupeřkami v žebříčku mít těsný náskok 10 bodů. A ten jim zajistí přezimování na deblovém trůnu.

Češky spolu letos prožívají průlomovou sezonu se vším všudy. Po zásluze se staly v prestižní anketě WTA deblovým párem roku a vystoupaly na samotný vrchol žebříčku, ale především získaly hned dva grandslamové tituly.

V Paříži a Londýně navíc kopírovaly svou juniorskou pouť z roku 2013, kdy rovněž triumfovaly na těchto turnajích. Jako juniorky vzápětí ovládly také US Open, což se jim sice letos nepodařilo, ale není všem dnům konec.

Obě tenistky sice připustily, že pro ně zůstává prioritou spíše singlová kariéra, ale zároveň přiznaly, že světovými jedničkami v deblu chtějí zůstat delší dobu.

Kromě dvou grandslamových titulů, a nyní jistého finále na Turnaji mistryň, si Češky zahrály v semifinále US Open a finále v Miami a Šen-čenu.

Siniaková navíc prožívá průlomový rok i ve dvouhře. Na žebříčku vystoupala až na 31. místo, a ač nezískala žádný titul, začala naplňovat svůj obrovský potenciál. K tomu jí dozajista pomohla i pohoda, kterou zažívá ve čtyřhře po boku stejně staré Krejčíkové.

Vyšperkují povedený rok 2018 i titulem v Singapuru? Rozuzlení přijde už v neděli v 09:00, kdy začíná finálový souboj.