Turnaj mistryň: Plíšková přišla o vedení, finále si nezahraje. Českou bitvu ovládly světové jedničky

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková si finále Turnaje mistryň nezahraje. Česká tenistka v souboji s Američankou Sloane Stephensovou sice začala zápas výborně, o to hůř ho ale zakončila a prohrála ve třech setech. O finále si zahrály rovněž deblistky a celý program zahájilo české derby světových jedniček a ostrých ptáčat. Úspěšnější byly Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které si při premiéře na Turnaji mistryň zahrají ve finále.

Plíškové se podařilo vletět do utkání se Stephensovou doslova jako uragán. První set ovládla hladce 6:0, ve druhém vedla 2:0, ale nakonec se musela smířit s porážkou 6:0, 4:6, 1:6.

Česká hráčka nedokázala využít ze svého suverénního vstupu do utkání tolik kýžený postup. Stephensová, která už v základní skupině neprohrála ani jeden zápas, dokázala ve druhém setu rychle otočit z 0:2 na 3:2, a i když poté ztratila podání a nechala Češku srovnat na 3:3, ve zbytku druhé sady byla lepší hráčkou.

Lepší byla i ve třetím setu a od stavu 1:1, kdy si obě tenistky prorazily servis, vyhrála pět gemů v řadě. Více se utkání věnujeme ZDE.

Ve finále se Stephensová utká s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, jež rovněž zůstává v Singapuru neporažená. Ta se v duelu s Nizozemkou Kiki Bertensovou na postup pořádně natrápila, bojovala téměř dvě a třičtvrtě hodiny, avšak na konci mohla vítězně sevřít pěst na znak vítězství. Svou sokyni zdolala 7:5, 6:7(5), 6:4.

České derby o finále ovládly světové jedničky
Pikantní český souboj přichystalo semifinále čtyřhry. O místenku v souboji o titul se utkaly světové jedničky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková proti svým krajankám Andree Sestini Hlaváčkové a Barboře Strýcové.

Zápas, který trval pouhých 73 minut, se stal jasnou kořistí Krejčíkové se Siniakovou. České hráčky ani ve svém druhém utkání neztratily set a dokonce v semifinále nečelily ani jednomu brejkbolu. Své krajanky porazily po setech 6:3, 6:2. Více se utkání věnujeme ZDE.

Ve finále se nejlepší deblový pár roku postaví proti proti druhému nejlepšímu – Timee Babosové a Kristině Mladenovicové. Maďarsko-francouzský pár porazil v dramatickém souboje Ashleigh Bartyovou a Coco Vandewegheovou po setech 6:7(5), 6:3, 10:8.

Semifinále dvouhry
Kiki Bertensová (NED, 9.) – Elina Svitolinová (UKR, 7.) 5:7, 7:6(5), 4:6
Sloane Stephensová (USA, 6.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (8.) 0:6, 6:4, 6:1
Semifinále čtyřhry
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – SESTINI HLAVÁČKOVÁ, STRÝCOVÁ 6:3, 6:2
Bartyová (AUS), Vandewegheová (USA) – Babosová (HUN), Mladenovicová (FRA) 7:6(5), 3:6, 8:10