Krejčíková parádním výkonem zařídila senzaci! Cibulková končí

- David Soumar

V pondělí svůj kvalifikační zápas nezvládla a s turnajem se měla loučit už ve finále kvalifikace. Jako lucky loser se ale nakonec Barbora Krejčíková probila do hlavní soutěže. Los prvního kola ji přisoudil Slovenku Cibulkovou, sedmou nasazenou hráčku, která minulý týden ovládla turnaj WTA v Katowicích. Jenže duel v Praze neprobíhal dle papírových předpokladů. Na světe je tak první překvapení, navíc s výraznou českou stopou.

Po finále kvalifikace jen těžko skousávala hořkou porážku, po zápase prvního kola už ale zářila štěstím. Po setech dvakrát 6:2 porazila Dominiku Cibulkovou, jednu z favoritek turnaje. Krejčíková musela čelit jedinému brejkbolu, který navíc odvrátila. Na světě 38. Cibulková je nejvýše postavenou hráčkou, kterou mladá Češka letos přehrála. 

Úsměv od uchu k uchu zdobil Krejčíkovou bezprostředně po zápase. „Jsem určitě šťastná, že se mi něco takového podařilo,“ říká. Svůj pondělní zápas přitom na Francouzskou Razzanovou nezvládla. „Včera se mi utkání moc nepodařilo. Jsem ale ráda, že jsem dostala druhou šanci a že jsem proti Dominice zahrála tak dobře. Je to úžasné.“

Po prohraném finále kvalifikace by tedy Krejčíkovou do role favoritky pasoval asi jen málo kdo. Česká hráčka musela pondělní porážku hodit za hlavu hodně rychle. „Po zápase jsem si šla ještě ťuknout, i když byla hrozná zima. Asi mi to hodně pomohlo. Upravili jsme pár věcí, které se mi nedařily. V tomto případě už to ale fungovalo,“ těší Češku. 

Odhodlaní, s jakým Krejčíková nastoupila na kurt, bylo úctyhodné. Vždyť obě hráčky dělilo od sebe více než 150 míst v žebříčku. Čím Krejčíková favoritku převálcovala? „Rozhodlo to, že jsem hrála agresivně. Dominiku jsem nepouštěla do dlouhých výměn,“ hodnotí Krejčíková. 

Je jasné, že mladá naděje, vedená legendární Novotnou, si takové výhry velmi cení: „Určitě jedno z nejlepších vítězství, tak vysoko postavenou hráčku jsem snad ještě neporazila.“

Domácí tenistka by tak už mohla myslet na další kolo, ve kterém narazí na Puigovou. „Nemám žádný cíl, chci jít kolo po kole. Uvidíme, jak se mi bude dařit. Jsme ráda, že mohu na takové úrovni odehrát slušné zápasy. To je klíčové pro mou kariéru,“ uzavírá.