WTA

České deblistky znají soupeřky pro čtvrtfinále! Fanoušci se mohou těšit na derby

- Jan Havlovic

V úterý byl v Singapuru rozlosován pavouk čtyřhry v rámci letošního Turnaje mistryň. Pětice českých reprezentantek zná své čtvrtfinálové soupeřky. Nasazené jedničky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou narazí hned ve čtvrtfinále v derby na krajanku Květu Peschkeovou a Američanku Melicharovou. Andreu Sestini Hlaváčkovou s Barborou Strýcovou čekají nasazené osmičky.

Samotný losovací akt proběhl v úterý v hotelovém komplexu Marina Bay Sands. Všech šestnáct aktérek dorazilo na akci v krásných šatech, samozřejmě nechyběly ani české zástupkyně.

Nasazené jedničky a čerstvé královny ženského deblu Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou se probojovaly na Turnaj mistryň vůbec poprvé v kariéře. „Je to pro nás speciální moment,“ říkala Krejčíková při losu. „Nikdy jsem nepomyslela, že můžeme být tak úspěšné,“ doplnila svou parťačku Siniaková.

Los přisoudil českým jedničkám souboj s krajankou Květou Peschkeovou, která bude v Singapuru zápolit po boku Američanky Nicole Melicharové. Vítězky tohoto souboje se mohou v semifinálové řeži potkat s dalšími Češkami – Andreou Sestini Hlaváčkovou a Barborou Strýcovou

"Angry Birds", jak si plzeňské tenistky přezdívají, jsou nasazenými trojkami a ve čtvrtfinále jim los přisoudil papírově nepřijatelnějšího soupeře v podobě španělsko-slovinského páru Martinézová-Sanchézová, Klepacová. Poslední vzájemné měření sil proběhlo před nedávnem v Pekingu, kde Češky zvítězily jasně 6:3, 6:0. 

Čtvrtfinále čtyřhry
SINIAKOVÁ, KREJČÍKOVÁ [1] – PESCHKEOVÁ, Melicharová (USA) [7] 
SESTINI HLAVÁČKOVÁ, STRÝCOVÁ [3] – Martinézová-Sanchézová, Klepacová (ESP/SLO) [8]
Schuursová, Mertensová (NED/BEL) [4] – Bartyová, Vandewegheová (AUS/USA) [6]
Mladenovicová, Babosová (FRA/HUN) [2] – Xu, Dabrowská (CHN/CAN) [5]