Kyrgios vynechá závěrečný Masters v Paříži. Předčasně ukončil sezonu

- Jan Vojkůvka

Zdravotní trable ukončily sezonu dalšího tenisty. Po záplavě zpráv z ženského okruhu a vážném zranění Juana Martina Del Potra, se o nedobrovolnou pauzu musel přihlásit také Australan Nick Kyrgios, jehož trápí pravý loket. Kvůli němu musel odstoupit už z turnaje v Moskvě.

Kyrgios v Moskvě prošel do osmifinále, do kterého ale proti Mirzovi Bašičovi vůbec nenastoupil. Bývalá světová třináctka se musela odhlásit kvůli problémům s pravým loktem. Australan se po vynechání turnaje ve Vídni se rozhodl vzdát i snahu o účast na Masters v Paříži, kde měl zakončit sezonu.

Aktuálně 38. hráč světa potvrdil, že se navíc jedná o stejné zranění, které ho trápilo už na začátku sezony, kdy téměř dva měsíce nehrál a vynechal turnaje v Dauhá, Dubaji a Indian Wells.

„Byl jsem kvůli tomu mimo nějaký měsíc a půl. Minulý týden mě to začalo opět trochu pobolívat, tak jsem se rozhodl to zabalit, odjet domů a začít léčit,“ řekl Kyrgios.

Jeho nejlepší výsledek přišel už na začátku roku, když vyhrál turnaj v Brisbane. Na travnatých turnajích ve Stuttgartu a Queens dokráčel do semifinále.