Tarpiščev chce nalákat do Moskvy fanoušky. Hlavním tahákem má být Kyrgios

- Jan Havlovic

Moskva se připravuje na blížící se tenisový svátek. Už o tomto víkendu odstartují poblíž Kremlu turnaje ATP a WTA. Ředitel těchto podniků, Amir Tarpiščev, chce zvýšit divácký zájem Moskvanů o místní tenisový podnik. I proto udělil divokou kartu Australanu Nicku Kyrgiosovi. „Fanoušci rádi sledují jeho zápasy,“ říká známý ruský funkcionář.

Kremlin Cup chce aspirovat na jeden z nejlepších turnajů na okruhu. Ženská část je mezi tenistkami velmi oblíbená a každoročně do Moskvy přijíždějí ty největší světová esa. Letos dorazí hned čtyři hráčky světové desítky.

Mužská část turnaje působí v tomto porovnání jako „chudý příbuzný“. To se snaží ředitel těchto dvou podniků Amir Tarpiščev alespoň částečně změnit. Letos bude nejvýše nasazeným hráčem Ital Marco Cecchinato, který figuruje na jednadvacátém místě.

Hlavním tahákem pro fanoušky by měl být podle Tarpisčeva Australan Nick Kyrgios. „Rozhodli jsme se mu udělit divokou kartu. Jsem si jistý, že fanoušci budou rádi sledovat jeho tenis,“ myslí si ruský funkcionář.

Kyrgios je bezpochyby výborným tenistou, avšak s poměrně velkými výkyvy nálad. Podle Tarpiščeva však může být právě třiadvacetiletý Australan tím hlavním důvodem, proč diváci dorazí na tribuny. „Je to jeden z nejtalentovanějších tenistů planety. Nick je hodně impulzivní a charismatický,“ vysvětluje Tarpiščev.

V Moskvě se kromě Kyrgiose představí také domácí tenisové hvězdy – Darja Kasatkinová, Anastasia Pavljučenkovová, Daniil Medveděv a mnoho dalších ruských tenistů.