Postup za 50 minut. Plíšková zničila Hercogovou, ve čtvrtfinále může narazit na krajanku

- Filip Lefenda

Hodně rychlé utkání má za sebou v čínském Tchien-ťinu Karolína Plíšková. Ta ztratila v souboji se Slovinkou Polonou Hercogovou jen tři gemy, když zvítězila za 50 minut bez ztráty servisu 6:1 a 6:2. Turnajová jednička těžila z fungujícího podání, přesných forhendů i častých chyb soupeřky. Ve čtvrtfinále může Plíšková narazit na krajanku Barboru Krejčíkovou, ta však musí nejprve porazit Britku Boulterovou.

Češka do utkání vlétla pěti vyhranými gemy v řadě. Hercogová v šesté hře odvrátila hrozbu kanára, po dalším gemu už ale úvodní sada skončila. Plíšková v ní při vlastním podání ztratila pouhé dva fiftýny.

Z fungujícího podání těžila turnajová jednička také ve druhém dějství, kdy brala opět hned první soupeřčin servis. Brejk Plíšková následně potvrdila, v sedmém gemu pak skrze druhý proměněný brejkbol odskočila na rozdíl tří her a servírovala na vítězství.

V osmém gemu si Plíšková situaci trochu zkomplikovala, když pustila soupeřku ze stavu 40:0 na brejkbol, který byl pro Hercogovou vůbec prvním v utkání. Jak se ale následně ukázalo, tak i posledním. Češka doběhla krátký míč za síť a usměrnila ho přes pásku vítězným způsobem. Následně si světová šestka vynutila esem na střed čtvrtý mečbol, jenž již úderem na tělo slovinské protivnice, která v duelu kupila velké množství nevynucených chyb, využila.

V čínském Tchien-ťinu si tak nasazená jednička zahraje čtvrtfinále, v němž může narazit na krajanku Barboru Krejčíkovou, s níž se letos již utkala na Roland Garros. Krejčíkovou ovšem její osmifinálové vystoupení proti Katie Boulterové z Velké Británie teprve čeká, a sice ve čtvrtek.

Tianjin Open (ženy, CHN, 750 000 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (6.) – Polona Hercogová (SLO, 77.) 6:1, 6:2