Los tenisových turnajů na LOH 2016: Šafářová se Strýcovou narazí v 1. kole na sestry Williamsovy

- Petr Šístek

V Rio de Janeiru byly ve čtvrtek rozlosovány olympijské tenisové turnaje kromě smíšené čtyřhry, pro kterou budou páry sestaveny až později. Do bojů v úvodním kole dvouhry i čtyřhry zasáhne celkem sedm českých zástupců.

V mužské dvouhře má český tenis pouze jedno želízko v ohni, Lukáše Rosola. Ten se v úvodním kole střetne s nevyzpytatelným Francouzem Benoitem Pairem. V ženském turnaji se představí hned tři české hráčky. Petra Kvitová na úvod poměří síly s v dobré formě hrající Maďarkou Babosovou, která ještě nyní hraje na turnaji WTA ve Florianopolis. Lucie Šafářová poměří síly s Italkou Knappovou a Barbora Strýcová se pokusí vyzrát Belgičanku Wickmayerovou. Všechny Češky by ale do svých utkání měly vstupovat v roli favoritek.

V rámci možností příznivý byl i los pro naše zástupce v mužské čtyřhře. Radek Štěpánek, který poté, co se z her v Riu odhlásil Tomáš Berdych, vytvořil pár s Lukášem Rosolem, se v prvním kole střetne se španělskou dvojicí David Ferrer, Roberto Bautista-Agut.

Velmi těžké soupeřky ale na úvod turnaje čtyřhry žen potkají Lucie ŠafářováBarborou Strýcovou. Los jim totiž do cesty postavil obhájkyně prvenství, sestry Williamsovy. Andrea HlaváčkováLucií Hradeckou pak pouť za další olympijskou medailí zahájí proti ukrajinským hráčkám Savčukové a Svitolinové.

Los 1. kola mužské dvouhry

LUKÁŠ ROSOL – Benoit Paire (FRA)

Los 1. kola ženské dvouhry

PETRA KVITOVÁ – Timea Babosová (HUN)

LUCIE ŠAFÁŘOVÁ – Karin Knappová (ITA)

BARBORA STRÝCOVÁ – Yanina Wickmayerová (BEL)

Los 1. kola mužské čtyřhry

RADEK ŠTĚPÁNEK, LUKÁŠ ROSOL – David Ferrer, Roberto Bautista-Agut (oba ESP)

Los 1. kola ženské čtyřhry

LUCIE ŠAFÁŘOVÁ, BARBORA STRÝCOVÁ – Serena Williamsová, Venus Williamsová (obě USA)

ANDREA HLAVÁČKOVÁ, LUCIE HRADECKÁ – Olga Savčuková, Elina Svitolinová (obě UKR)

Kompletní rozlosování mužské dvouhry ZDE

Kompletní rozlosování mužské čtyřhry ZDE

Kompletní rozlosování ženské dvouhry ZDE

Kompletní rozlosování ženské čtyřhry ZDE