Bývalá světová jednička ukončila rozpačitou sezonu

- Jan Vojkůvka

Dlouho čekala Victoria Azarenková na to, až bude moci cestovat po světě i se svým dítětem a bude se moci plně zapojit do tenisového zápolení. Když se to v květnu skutečně podařilo, její plnohodnotný comeback příliš úspěchů nepřinesl. Po odhlášení z Lucemburku navíc předčasně ukončila sezonu.

Ještě před plným návratem si Azarenková zahrála na turnajích v Indian Wells a Miami. Právě v Miami dosáhla největšího úspěchu, když dokráčela až do semifinále. Od té doby se ale jen marně snažila rozpomenout na roky před porodem, kdy vystoupala až do čela žebříčku.

Čtvrtfinále v San José a Tokiu byly nejlepší dosažené výsledky. V Tokiu ale byla přinucena kvůli zdravotním problémům čtvrtfinálový duel skrečovat. Na vině byla virová infekce, kvůli níž se odhlásila i z Wu-chanu. Nyní přišlo rozhodnutí, že se letos už na kurty nevrátí.

Místo turnajových titulů sbírala spíše zklamání, se kterými se ale popasovala výborně. Ten nejdůležitější souboj, souboj o svého syna, letos vyhrála. A možnost startovat na turnajích pro ni byl spíš bonus než samozřejmost.