VIDEO: Ruce hodináře a sprint jako od Bolta. Gasquet předvedl parádní výměnu

- Tomáš Macák

Je proslulý především ostrými jednoručnými bekhendy, které s milimetrovou přesností lízají lajny kurtu. Ve čtvrtfinále turnaje v Tokiu ukázal Richard Gasquet spíše ohromný cit a rychlost, než sílu. Na jeho parádní drop shot od základní čáry dlouhán Kevin Anderson dosáhl, následoval však Francouzův mocný sprint, díky kterému putoval fiftýn na Gasquetovu stranu.

Razí si cestu za druhým letošním titulem. Richard Gasquet je na podniku v japonském Tokiu už v semifinále, kde narazí na domácí hvězdu Keie Nišikoriho.

Mezi nejlepší čtyřku se dostal poté, co ve dvou tiebreacích ubojoval výhru nad ranařem z Jihoafrické republiky Kevinem Andersonem.

Ve čtvrtfinálovém klání upoutala pozornost především výměna z první sady. Anderson poslal směrem k dvaatřicetiletému Francouzi z podání typicky ostrý projektil, ovšem Gasquet se zachoval jako velký technik a reagoval nádherným drop shotem, který skončil těsně za sítí. Soupeř rozkmital své více než dvoumetrové tělo, míček doběhl a ještě ho zahrál fantasticky takřka souběžně se sítí.

Gasquet, jenž se po povedeném úderu na oko ležérně procházel, ale rázem zapnul turbomotory a ztracený míček doběhl.

Před Andersonem skolil rodák z Beziers Nicka Kyrgiose. Také v tomto zápase bylo na co koukat. Například ve chvíli, kdy Gasquet zahrál skvělý bekhend po čáře. Čárový zahlásil aut, ovšem sám australský bouřlivák se prezentoval sympatickým gestem, když sám přisoudil výměnu soupeři.