Vylomeniny i bez Šafářové. Showman Steckley nyní blbne se Shapovalovem

- Tomáš Macák

Videa v režii Roba Steckleyho, na kterých v hlavní roli účinkovala Lucie Šafářová, se staly už takřka legendární. V posledních dnech však kanadský kouč změnil obsazení - hvězdou jeho snímků je Denis Shapovalov. Steckley se totiž stal dočasně součástí týmu mladého tenisty.

Tři týdny zpět ukončila Lucie Šafářová kvůli zdravotním trablům sezónu. Z ní ještě ale několik týdnů zbývá, a tak její proslulý trenér Rob Steckley, s nímž vytváří velmi originální duo, vyslyšel výzvu, která přišla z jeho rodné Kanady.

Denis Shapovalov sháněl člena do svého týmu a sáhl právě po kouči české tenistky. Devatenáctiletý hráč by podle webu Tennis Life měl se Steckleym spolupracovat minimálně do konce sezóny.

Steckley se pohyboval v okolí Shapovalova už během záříjového daviscupového klání v Torontu, kde domácí sehráli vítězný zápas s Nizozemci. Následně ho doprovázel i na akci v Šen-čenu.

Nyní jsou společně v japonské metropoli. 

A osmatřicetiletý muž vedle blonďatého talentu nijak nezahálí. Hned najel na stejný režim, jako po boku Šafářové. Srandičky v podobě audiovizuálních příspěvků jsou opět na denním pořádku. Vše je sympaticky „střelené“, stejně v případě rodačky z Brna.

„Zítra mám volný den a nejsem si úplně jistý, co si počnu s časem,“ říká na začátku videa Denis Shapovalov. Střih. A na záběru je najednou jeden z tokijských obchodů, z něhož si udělala kanadská parta místo pro bitvu ve stylu Star Wars.  

 

Tenista s výborným jednoručným bekhendem se i pod supervizí Steckleyho prosekává jako správný samuraj aktuálním turnajem v zemi vycházejícího slunce. Na „pětistovce“ v Tokiu má poměrně dobře rozjetou cestu za prvním titulem ATP ve své kariéře.

Naposledy porazil v třísetovém boji Němce Struffa a v semifinále na něj čeká Daniil Medveděv.