Znovu prohra s Wang. Plíšková ztratila vedení, náskok pro Singapur nezískala

- Jan Vojkůvka

Na zápas z pekingského osmifinále bude chtít Karolína Plíšková rychle zapomenout. Šanci vrátít Číňance Čchiang Wang porážku z minulého týdne z Wu-chanu nevyužila a po prohře 4:6, 4:6 se s turnajem Premier Mandatory loučí.

Plíšková s Wang prohrála i ve Wu-chanu v osmifinále, tehdy ve třech setech. Tentokrát domácí tenistce stačily k vítězství nad světovou sedmičkou jen dvě sady a 99 minut. Plíšková se místo postupu do čtvrtfinále s Pekingem loučí a mrzet ji navíc může i promarněná šance na trhák v boji o Turnaj mistryň.

V případě výhry by se totiž od Kiki Bertensové odpoutala na rozdíl více než 100 bodů, což je dva týdny před cestou do Singapuru už nadějný náskok. Příležitost pro ni vybojovala Kateřina Siniaková, jež v osmifinále právě Bertensovou vyřadila.

Plíšková ale po prohrané první sadě, ve které ztratila servis ve třetím gemu a soupeřku o podání obrat nedokázala, nedokázala využít svých šancí v setu druhém. V tom vybojovala brejk ve druhé hře a postupně vedla až 4:1.

V šestém gemu ale nevyužila další brejkbol, kterým by definitivně o osudu druhého setu mohla rozhodnout, a dostala se pod obrovský tlak. Wang nejen, že získala podání zpátky, ale hned pěti gemy v řadě Češku z turnaje vyřadila.

Vyvrcholení bojů o Turnaj mistryň se tak bude s největší pravděpodobností konat až v Moskvě za dva týdny. V ruské metropoli by měly nastoupit jak Plíšková, tak Bertensová, a poslední podnik sezony pro ně bude zároveň vzájemným soubojem o Singapur.