Kvitová se po třech letech vrátí do Singapuru! Jistotu zařídila Siniaková

- Jan Vojkůvka

Vítězka Turnaje mistryň z roku 2011 a finalistka ze sezony 2015, Petra Kvitová, definitivně proklouzla mezi osm nejlepších hráček planety, které si to rozdají na finálovém podniku WTA v Singapuru. Světová čtyřka získala definitivní jistotu kvalifikace po výhře Kateřiny Siniakové v osmifinále v Pekingu.

Jakmile Siniaková pokořila Nizozemku Kiki Bertensovou (více zde) ve dvou setech, nezajistila si pouze pro sebe životní úspěch na největším turnaji kariéry, ale výrazně pomohla i své zkušenější krajance Petře Kvitové. Ta měla sice Turnaj mistryň téměř zajištěn, ale po vyřazení v prvním kole Darjou Gavrilovovou si na definitivu musela počkat. A ta přišla ve čtvrtek.

„Juchů, jsem strašně šťastná, že jedu do Singapuru,“ napsala česká tenistka na svém Facebooku. „Znamená to pro mě víc, než si myslíte.“

Pětinásobná účastnice závěrečného podniku sezony, jež ovládla finále hned při své premiérové účasti v roce 2011, se nepotýká v posledních týdnech s ideální formou. Na Kvitové se výrazně projevuje únava z náročné sezony, ve které sbírala úspěch za úspěchem. Po vyřazení ve 3. kole US Open překvapivě prohrála v osmifinále ve Wu-chanu i v prvním kole v Pekingu.

Sezonu má však Kvitová rozjetou výtečně a nejen, že se vrátila do první pětky na žebříčku a po třech letech vybojovala Turnaj mistryň, ale především výrazně rozšířila svou sbírku titulů.

S tím začala už v Petrohradu na začátku února, kdy získala první letošní triumf. Následoval únorový primát v Dauhá, ovládnutí antukových podniků v Praze a Madridu, a rovněž titul na oblíbené trávě v Birminghamu, kde obhajovala loňskou trofej.

Od té doby sice marně čeká na postup do finále a byla „pouze“ v semifinále v cincinnati a čtvrtfinále v New Havenu, ale celou sezonu bude moci zakončit bojem o úspěch v Singapuru. Mezi kvalifikovanými doplnila Rumunku Simonu Halepovou, Němku Angelique Kerberovou, Japonku Naomi Ósakaovou a Dánku Caroline Wozniackou.