Frajer Anderson! Soupeři umožnil odložit zápas, ten mu veřejně poděkoval

- Jan Havlovic

Kevin Anderson předvedl na probíhajícím turnaji v japonském Tokiu gesto velkého hráče! Jeho soupeře pro první kolo – Australana Matthew Ebdena, trápilo nachlazení a vypadalo to, že z turnaje odstoupí. Světová devítka však svolila k odložení zápasu na středu. Ebden se dal do kupy a k zápasu skutečně nastoupil. Jihoafričanovi poté veřejně poděkoval na sociální síti.

„Osoby s takovýmto charakterem je skutečně těžké najít,“ začal svou děkovnou řeč Matthew Ebden na svém oficiálním instagramovém profilu.

Tyto slova uznání a vděku byly směřovány Jihoafričanu Kevinu Andersonovi. Světová devítka byla soupeřem Ebdena v prvním kole turnaje v japonském Tokiu. Zdálo se však, že Anderson postoupí do další fáze turnaje bez boje, neboť jeho australského soupeře trápilo nachlazení.

„Posledních pět dní mě trápilo nachlazení společně se zvýšenou teplotou,“ popisuje Ebden svůj zdravotní stav. „Vypadalo to, že budu muset z turnaje odstoupit. Poté se ke mně dostala zpráva, že Kevin souhlasil s odložením duelu na středu, čímž mi dal čas dát se do kupy,“ vypráví Ebden frajerské gesto svého soupeře.

Anderson mohl mít snadný postup do osmifinále, ale zachoval se férově. Duel se opravdu uskutečnil až ve středu a zlepšený zdravotní stav dovolil Ebdenovi nastoupit do zápasu.

Anderson sice vybojoval po více než dvou hodinách postup po setech 4:6, 7:6(1) a 6:2, ale třicetiletý Australan nedal světové devítce nic zadarmo.

Hned po zápase napsal Ebden na svůj instagramový již zmíněný děkovný dopis mířený na adresu Jihoafričana Andersona. „Nejsem si jistý, kolik lidí by se zachovalo podobně. Moc si toho vážím, kamaráde, a přeji ti hodně štěstí ve zbytku turnaje,“ dodal závěrem Ebden.