Nadal odtajnil nejšílenější věc, kterou pro něj dělával fanoušek

- Filip Lefenda

Rafaela Nadala zbožňují miliony lidí ze všech koutů světa. A právě i o fanoušcích se rozhovořil dvaatřicetiletý Španěl v rozhovoru pro IPTL.

Otázka byla jednoduchá – jaká je ta nejšílenější věc, kterou pro něj některý z fanoušků udělal? „Vzpomínám si, že na Mallorce jsem měl jednoho, který se chodil dennodenně dívat třináct kilometrů pěšky na mé tréninky. Vždycky, když jsem s tréninkem začínal, všiml jsem si, že tam je,“ vzpomínal na domácího srdcaře s úsměvem Nadal.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz hovořil také o svém vztahu k tenisu, potažmo životu jako takovému. „Obecně sport miluji. Myslím, že je třeba věci dělat poctivě, ale zároveň s láskou a vášní. Pak můžete být dobrým člověkem, přičemž to neplatí pouze ve sportu, ale i v dalších oblastech života,“ pronesl milovník mořských plodů, jenž se rozhodl být skutečně profesionálním tenistou ve svých šestnácti letech.

Populární Španěl odpovídal i na další otázky. Kdo je podle něj největším šoumenem na mužském okruhu? „Asi Gael Monfils,“ zmínil oblíbeného Francouze. A jako nejhezčí místo, na kterém si kdy zahrál tenis, uvedl okolí ledovce Burrito Moleno v Argentině. „Byl to opravdu skvostný pohled,“ dodal Nadal.

Nadal po semifinálové skreči na US Open vynechává pro problémy s kolenem asijskou šňůru turnajů. Na kurty by se mohl vrátit na poslední letošní tisícovce v pařížské hale Bercy.