Plíšková neztratila set ani se Sasnovičovou a čeká ji odveta s domácí Číňankou

- Filip Lefenda

Karolína Plíšková si na podniku v Pekingu zahraje třetím rokem po sobě osmifinále, když po výhře nad Australankou Stosurovou neztratila set ani s nepříjemnou Běloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou. Proti té si sice zkraje druhé sady vybrala slabší chvilku, když ztratila hned v úvodu servis, výsledek ale dokázala otočit a dokráčet si pro poměrně přesvědčivé vítězství 6:3 a 6:4.

Světová sedmička do zápasu vlétla jako uragán, brzy vedla 5:0 a atakovala dokonce kanára. Jenže Sasnovičová ještě dokázala úvodní sadu zdramatizovat. Poté, co získala svůj první gem v utkání, odvrátila na příjmu dva setboly a vynutila si další pokračování dějství.

Plíšková poté zahodila za stavu 5:2 setbol i na returnu a její náskok po chvíli činil už "jen" dvě hry, Češka ale složila reparát v devátém gemu, kdy set napodruhé doservírovala.

Do druhého setu nevstoupila Plíšková dobře, když přišla hned o své úvodní podání a prohrávala 0:2. Favoritka však dokázala bleskově reagovat, v páté hře navíc prolomila servis Sasnovičové v krátkém sledu podruhé a vedla 4:2.

O posledních třech hrách Plíškové na podání shodně platilo, že je získala až skrze shodu. Největší drama se konalo v posledním – desátém gemu, kdy čelila Češka za stavu 5:4 brejkbolu. Běloruska však výměnu, v níž už získávala převahu, zakončila forhendem do autu a další dvě chyby přidala posléze.

Plíšková, jež ve středu příliš nechybovala a navíc se i prezentovala, na své poměry, nadstandardním pohybem po dvorci, tak slaví v Pekingu postup do osmifinále. V tom si zahraje s domácí Číňankou Čchiang Wang, které bude moci oplatit týden staré vyřazení z podniku ve Wu-chanu. Vítězka nedávného turnaje v Kantonu chytla s koncem sezóny parádní formu, v minulém kole smetla v Pekingu Lotyšku Ostapenkovou výsledkem dvakrát 6:0.

China Open, Peking (ženy, CHN, 8 285 274 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (7.) – Aljaksandra Sasnovičová (BLR, 32.) 6:3, 6:4