Futures v Piešťanech: Nejedlý s Michnevem si zahrají ve čtvrtfinále, Poljak s Kopřivou končí

- Daniel Kubelka

Čtyři čeští hráči si na turnaji futures ve slovenských Piešťanech vybojovali postup do druhého kola. Na cestě do čtvrtfinále byli Vít Kopřiva a David Poljak zastaveni, Petr Michnev s Pavlem Nejedlým však pokračují dál v boji o slovenský triumf. Oba zmínění navíc společně postoupili do semifinále čtyřhry.

Na Slovensku se hned v první várce čtyř zápasů druhého kola představil kompletní kvartet českých tenistů, kteří si vybojovali účast v této fázi turnaji. Úspěšný souboj svedl kvalifikant Pavel Nejedlý, který do čtvrtfinále prošel přes Rakušana Walocha, startujícího jako šťastný poražený z kvalifikace, jenž ale na českého tenistu příliš nestačil a prohrál s ním hladce 1:6, 2:6. Nejedlý potvrdil roli favorita a zároveň předvedl výborný výkon na servisu, soupeři povolil jen dva brejkboly, které navíc dokázal odvrátit.

"Své servisy jsem si až na jeden gem vyhrával hladce a o každý soupeřův jsme bojovali, takže jenom proto, že jsme o ty jeho bojovali, se to trošku protáhlo. Jinak si myslím, že by to byl časově i herně rychlý výsledek," hodnotil poměrně snadné utkání Nejedlý.

Radost z vítězství se naopak nedočkal Vít Kopřiva, jenž v utkání s domácím kvalifikantem Patrikem Némou v prvním setu získal brejk hned na úvod, ale výhodu neudržel a naopak sám následně musel dotahovat manko, které na Nému nabral. První set sice dotáhl do tiebreaku, ale ve vyrovnané bitve prohrál 6:8 a to byl asi klíčový okamžik zápasu. Kopřiva od té chvíle nedokázal na returnu úspěšně zabojovat a naopak od stavu 3:3 ve druhém setu dvakrát přišel o podání a prohrál 3:6.

Konec na turnaji potkal také Davida Poljaka, na něhož čekal největší favorit Uladzimir Ignatik, první nasazený turnaje, jenž zvítězil 6:3, 6:4 a v utkání se do menších problémů dostal jen v pátém gemu první sady, kdy poprvé a naposledy ztratil své podání.

Náročný, téměř tříhodinový souboj, svedl se Slovákem Kosecem Petr Michnev. Čtvrtý nasazený turnaje po vyhraném prvním setu 6:4 prohrál prostřední dějství 3:6 a do třetího setu tak byly šance obou hráčů vyrovnané. Slovenský kvalifikant ale nakonec na favorita zápasu nestačil, nevyužil ani jeden ze dvou brejkbolů, zatímco Michnev v dlouhé přetahované o každý gem nakonec uspěl v osmém gemu a vyhrál 6:3. "Dneska to byl hrozně těžký zápas, myslím, že Ivan hrál výborně. Hrál přesně to, co mi nesedělo, docela slušně podával a tlačil mě, takže jsem rád, že jsem to nějak doklepl," potvrdil Michnev, že utkání bylo o poznání těžší, než slibovaly předzápasové předpoklady.

Slovak F2, Piešťany (muži, antuka, 10 000 USD)

2. kolo dvouhry

Patrik Néma (SVK)[Q] - VÍT KOPŘIVA 7:6 (6), 6:3
Uladzimir Ignatik (BLR)[1] - DAVID POLJAK 6:3, 6:4
PETR MICHNEV [4] - Ivan Kosec (SVK)[Q] 6:4, 3:6, 6:3
PAVEL NEJEDLÝ [Q] - Marcel Waloch (AUT)[LL] 6:1, 6:2
Lukáš Klein (SVK)[WC] - Goncalo Oliveira (POR)[3] 4:6, 4:6
Patrik Fabián (SVK)[6] - Martin Beran (CAN) 7:6(4), 4:6, 4:6
Filipp Kekerčeni (UKR) - Yanais Laurent (FRA) 6:0, 6:2
Corentin Denolly (FRA) - Tomislav Ternar (SLO)[7] 1:6, 6:3, 6:2

Čtvrtfinále čtyřhry

Beran, Puodziounas (CAN/AUS)[3] - Bensoussan, Laurent (FRA)
Balleret, Nickels (MON/LUX) - Kaleničenko, Pichler (UKR/AUT)[2] 2:6, 2:6
Blaško, Fabián (SVK) - MICHNEV, NEJEDLÝ [4] 3:6, 2:6

Slovak F2 den po dni

3.8. Futures v Piešťanech: Nejedlý i Michnev zvládli úvodní kolo, Nouza končí

2.8. Futures v Piešťanech: Kopřiva vyřadil druhého nasazeného, Poljak otočil prohraný zápas

1.8. Futures v Piešťanech: Michnev, Nouza a Nejedlý postoupili do hlavní soutěže

31.7. Futures v Piešťanech: Michnev a Nejedlý suverénně dále

Středeční rozhovory