Hvězdný debl. V Šanghaji se představí ve čtyřhře elitní singlisté

- Jan Vojkůvka

Předposlední turnaj Masters v letošní sezoně přinese znovu silné startovní pole i ve čtyřhře, která bývá často mimo hlavní zájem tenisových příznivců a diváků. V čínské Šanghaji se ale mohou těšit na hodně nabité startovní pole, ve kterém nebudou chybět ani členové elitní desítky singlového žebříčku.

Hlavními singlovými hvězdami čtyřhry v Šanghaji budou světová pětka Alexander Zverev a sedmička Dominic Thiem. Pro oba je důležitý výsledek zejména ve dvouhře, ale jak už to bývá zvykem, na velkém turnaji se mnozí nechají zlákat i šancí na slušné výkony ve čtyřhře.

Zverev nastoupí do deblu po boku svého bratra Mischy, Thiem pak spojí síly se Švédem Robertem Lindstedtem, jenž patří k elitním deblistům. Nejvýše nasazeným párem bude americká dvojice Mike Bryan a Jack Sock, dvojnásobní grandslamoví šampioni, dvojkami jsou Oliver Marach s Mate Pavičem.

Ze singlového pole však Thiem a Zverev nebudou jediní. Do akce se vrhne také například mladý Řek Stefanos Tsitsipas společně s Rajeevem Ramem. Malý velký muž Diego Schwartzman zase nastoupí se svým krajanem Máximem Gonzalezem.