Tříhodinová řež s obratem! Siniaková zdolala světovou čtyřku a obhájkyni titulu

- Jan Vojkůvka

Neskutečná bitva! Kateřina Siniaková na turnaji v čínském Wu-chanu čelila mečbolu, několikrát musela zápas obracet, ale nakonec cennou výhru nad světovou čtyřkou Caroline Garcíaovou vybojovala! Obhájkyni loňského titulu zdolala po více než tří hodinách 3:6, 7:6(5), 7:6(4).

Zápas to rozhodně nemusel být tak dlouhý. A rozhodně nemusel být se šťastným koncem pro českou tenistku.

Siniaková ale prokázala ohromnou bojovnost a po třísetové řeži prošla do osmifinále.

Vítězství se však rodilo skrz hodně trnitou cestu. V prvním setu začala výtečně, vedla 2:0, ale poté prohrála pět gemů v řadě. Prohra 3:6 ji mohla mrzet, soupeřku totiž dokázala dostávat pod tlak a ještě v sedmé hře měla brejkbol. Nezbývalo však nic jiného, než se rychle oklepat.

A to Siniaková zvládla velmi dobře. I ve druhém setu začala lépe. Po brejku v šesté hře vedla 4:2, a to ještě nevyužila dva brejkboly ve druhém gemu. Jenže Garcíaová zdárně skóre otočila a Češka za stavu 4:5 dokonce čelila mečbolu.

Dvaadvacetiletá 47. tenistka světa však na returnu zabrala, mečbol odvrátila a především srovnala na 5:5. Následně si vynutila tiebreak, který vyhrála těsně 7:5. Rozhodnout tak musela třetí sada.

V té se hra přelévala ze strany na stranu. Siniaková brejk na 1:0, následně ztráta dvou podání a 1:3. Posléze Češka opět otočila a s výhodou brejku vedla 4:3. I v dalších třech gemech si obě tenistky sebraly podání a za stavu 5:5 ve třetím setu se začínalo prakticky od nuly.

Dějství opět dospělo do zkrácené hry a v ní Siniaková zazářila. Od stavu 2:2 vyhrála tři míčky v řadě a odpoutala se od francouzské sokyně k rozhodujícímu náskoku, který už nepustila. Záhy proměnila hned první mečbol a po výhře 7:4 postoupila poprvé ve Wu-chanu do třetího kola.

Kromě toho, že to bude pro Siniakovou premiérové osmifinále na turnaji, došla do něho dokonce skrz kvalifikaci a ani v něm to nemusí být konečná. Další soupeřkou totiž bude Špaělka Garbine Muguruzaová, tedy hráčka, která se nenachází v úplně ideální formě.