Mým snem je setkat se s Putinem, překvapil Shapovalov

- Jan Vojkůvka

Denis Shapovalov je takový světoběžník. Rus, co se narodil v Izraeli a je naturalizovaným Kanaďanem. Není tak divu, že do vlasti jeho předků ho to velmi táhne. To potvrdil i svým vystoupením v Petrohradu, kde vypadl ve čtvrtfinále v rozhovoru pro Sport Express vyjádřil zajímavé přání.

„Do Petrohradu jsem přiletěl v pondělí s rodinou, hned po Davis Cupu jsme šli na letadlo,“ řekl Shapovalov pro ruský deník. „Táta tu naposledy byl, když mu bylo deset. Hodně se sem chtěl podívat a navštívit město. Je tu krásně,“ podotkl Kanaďan.

Mladý tenista v Rusku dokráčel do čtvrtfinále, ve kterém byl vyřazen Martinem Kližanem a jako další destinaci zvolil čínský Šen-čen. Rád by se ale do země zase brzy vrátil a to nejen jako hráč.

„Zatím jsem nemyslel na to, že bych si vyřídil ruský pas,“ přiznal se smíchem. „Ale mám jeden sen. Setkat se s Vladimírem Putinem,“ překvapil. „Uvidíme. V budoucnu bych se ale rád přesunul do Ruska, nejspíš sem do Petrohradu,“ uzavřel kanadský tenista zajímavý rozhovor, ve kterém načrtnul své plány, nejspíš po tenisové kariéře.

Na sociálních sítích se od té doby čile spekuluje, jestli se jedná o skutečný rozhovor s kanadskou vycházející hvězdou. Sám Shapovalov však vyjádření nijak nedementoval, což někteří jeho fanoušci snáší jen velmi těžce.