České tenisové hvězdy odpovídaly na dotazy fanoušků. Jak to má Plíšková s řidičákem?

- Jan Havlovic

Petra Kvitová i Karolína Plíšková si během pondělního volného dne našly čas, aby odpovídaly na dotazy fanoušků na instagramovém účtu WTA. Dvě nejlepší české tenistky současnosti odpověděly na celkem šest otázek zvídavých příznivců. Jeden dotaz padl i na řidičské oprávnění Karolíny Plíškové.

V pondělí měli tenisoví fanoušci ojedinělou možnost položit Petře Kvitové, Karolíně Plíškové a dalším hvězdám ženského tenisu jakoukoliv otázku. Samotné hráčky poté na instagramovém profilu WTA vybraly tři otázky, na které pomocí videa odpověděly.

Jako první přišla na řadu Petra Kvitová. „Jakou zemi máš nejradši?“ zněla první otázka na světovou pětku. „Českou republiku! V téhle zemi jsem vyrostla a zkrátka ji miluji,“ neváhala patriotka Kvitová s odpovědí.

Další otázka se týkala vzpomínek na čínský Wu-chan. „Ráda vzpomínám na dva tituly, které jsem zde získala,“ odpověděla Kvitová jednomu z fanoušků. Poslední otázka směřovala na průběh letošní sezony. „Jaký je tvůj nejoblíbenější zápas v tomto roce?“.

„Nejradši vzpomínám na finálový zápas v Madridu, kde jsem ve třech setech porazila Kiki Bertensovou,“ připomněla Kvitová náročnou bitvu o titul, ve které uspěla po setech 7:6(6), 4:6 a 6:3.

Řada přišla také na Karolínu Plíškovou, čerstvou vítězku turnaje v japonském Tokiu. První otázka, kterou si sama tenistka vybrala, byla ohledně času narození Karolíny a jejího dvojčete Kristýny. „Jsem o dvě minuty mladší,“ odpověděla světová sedmička na dotaz fanouška.

Poté přišla na řadu otázka, zdali již Karolína Plíšková může usednout za volant. „Řidičský průkaz ještě nemám. Chci si ho udělat tento rok, pravděpodobně po konci sezony,“ plánuje česká tenistka.

Závěrem ještě zhodnotila uplynulý týden, ve kterém získala v japonském Tokiu jedenáctý titul v kariéře. „Jsem moc šťastná, že se mi podařilo v Tokiu vyhrát. Porazit Naomi ve finále bylo opravdu velké vítězství,“ zakončila Plíšková. 


Galerie