Po titulu brzký konec. Plíšková překvapivě prohrála a komplikuje si cestu na Turnaj mistryň

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková překvapivě končí na turnaji v čínském Wu-chanu již ve druhém kole. Světová sedmička nestačila v úterním duelu na domácí Qiang Wang, které podlehla po více než dvou hodinách po setech 1:6, 6:3 a 3:6. Plíšková se vůbec nedařilo na servisu a brzkým vypadnutím si komplikuje účast na Turnaji mistryň.

Karolína Plíšková dorazila do Wu-chanu privátním tryskáčem. To z toho důvodu, že ještě v neděli zápolila v japonském Tokiu, kde získala jedenáctý titul v kariéře. A právě únava z rychlého přesunu se zřejmě podepsala i na výkonu světové sedmičky.

Šestadvacetiletá Plíšková totiž předvedla v souboji s domácí Qiang Wang nevýrazný výkon. V Tokiu dominovala na servisu, avšak ve Wu-chanu Plíškovou sráželo k zemi právě podání. Česká tenistka si vlastní servis prohrála v utkání hned devětkrát, k čemuž přidala jedenáct dvojchyb.

Nepříliš oslnivý výkon nepředváděla ani domácí Wangová, která vlastními chybami dostala Plíškovou ve třetím setu znovu do hry na stav 3:3. Od té doby však získávala gemy pouze domácí reprezentantka, která si připsala jedno z největších vítězství ve své kariéře.

Plíšková tak neobhájí loňskou čtvrtfinálovou účast a komplikuje si také účast na Turnaji mistryň. Česká tenistka udrží postupovou osmou příčku i po turnaji ve Wu-chanu, neboť její nejbližší pronásledovnice Nizozemka Kiki Bertensová prohrála rovněž ve druhém kole.

S turnajem ve Wu-chanu se loučí ve druhém kole také Američanka Sloane Stephensová, které patří v žebříčku "Race To Singapore" sedmá příčka. O dvě postupová místa do Singapuru tak bude ještě velký boj!