WTA

Vstříc třetímu titulu! Kvitová je ve Wu-chanu v osmifinále

- Jan Havlovic

Petra Kvitová vstoupila úspěšně do turnaje v čínském Wu-Chanu, kde v minulosti získala dva tituly. Česká tenisová jednička si v úterním duelu druhého kola poradila se Srbkou Alexandrou Kruničovou, kterou porazila za 80 minut po setech 6:3, 6:4. Kvitová předvedla tradičně ofenzivní výkon, blýskla se hned 34 winnery a třinácti esy. Další soupeřkou světové pětky bude Ruska Pavljučenkovová, která si ve dvou setech poradila s Nizozemkou Bertensovou.

Kvitová nastoupila k prvnímu soutěžnímu utkání po bezmála třech týdnech, na výkonu české tenisové jedničky to však nebylo znát. Dvojnásobná vítězka Dongfeng Motor Open předváděla na centrálním dvorci sebevědomý výkon.

Soupeřku Alexandru Kruničovou ze Srbska deptala zejména velkým množstvím vítězných úderů. Kvitová jich za celé utkání nasázela hned 34! I díky tomu se české tenistce podařilo poměrně hladce postoupit do osmifinálových bojů po setech 6:3, 6:4.

„Snažila jsem se hrát agresivně a zároveň být také ve výměnách trpělivá,“ komentovala Kvitová předvedený výkon v pozápasovém rozhovoru přímo na dvorci.

Světová pětka tak úspěšně zahájila cestu za třetím titulem z oblíbeného podniku ve Wu-chanu. Sama tenistka si ale žádné velké cíle nedává. „Nemám žádná očekávání. Blíží se konec sezony a každý z nás už je poměrně unavený,“ uvědomuje si Kvitová.

„Bylo by ale skvělé, kdybych tu uhrála nějaký další skvělý výsledek,“ zakončila osmadvacetiletá tenistka pozápasový rozhovor. Kvitovou čeká v osmifinálovém souboji Ruska Anastasia Pavljučenkovová, která porazila ve dvou setech Kiki Bertensovou.