Murray se rozhodl předčasně ukončit sezonu. Odehraje už jen dva turnaje

- Jan Vojkůvka

Po skvělé sezoně 2016, ve které vyhrál 78 zápasů, stal se světovou jedničkou a vybojoval 9 titulů, přišel menší ústup ze slávy. Ten se u Andyho Murrayho ještě prohloubil kvůli zdravotním problémům s kyčlemi, jež ho nestály pouze polovinu roku 2017, ale prakticky i celou letošní sezonu. Až na několik turnajů. A aby se stihl připravit na další ročník, rozhodl se neabsolvovat další turnaje po asijské tour.

Pokud vše půjde podle plánu, odehraje Murray v tomto ročníku ještě podniky v Šen-čenu a Pekingu. Aktuálně 311. hráč světa tak ukončí sezonu už na začátku října, na další turnaje se totiž rozhodl necestovat.

Jeho maximem je prozatím čtvrtfinále ve Wasghintonu, což je u tenisty, který byl zvyklý sbírat mnoho titulů, obrovský nezvyk. Jenže tělu a zdraví se poručit nedá a problémy, jež stíhají Murrayho od loňského Wimbledonu, si nadále vybírají svou daň.

Po absolvování turnajů v Šen-čenu a Pekingu bude mít Brit na svém kontě v této sezoně sedm odehraných akcí. „Zbývajících pár týdnů sezony jsem se rozhodl po konzultaci se svým týmem vynechat. Potřebuji delší čas na trénink a opětovné nabrání kondice, abych se dostal do co nejlepší možné formy pro rok 2019,“ svěřil se Murray.

„Chci zase hrát na největších turnajích světa a z událostí posledních měsíců jsem docela pozitivní,“ pokračoval Brit, jenž v srpnu kromě turnaje ve Washingtonu hrál i v Cincinnati a na US Open. Kromě toho stihl travnaté podniky v Eastbourne a Queens.

„Doufám, že se následující týdny v Číně vydaří. Těším se na to,“ dodal.