Turnaje ATP znají své vítěze, Kližanova stoprocentní bilance je minulostí

- Filip Lefenda

Vítězi halových turnajů kategorie ATP 250 se tento týden stali Dominic Thiem a Gilles Simon. Prvně jmenovaný Rakušan uspěl v Petrohradu, Francouz pak ovládl domácí podnik v Métách.

Thiem utnul Kližanovu stoprocentní finálovou úspěšnost
Vítězem turnaje v ruském Petrohradu se stal nejvýše nasazený Dominic Thiem (8.). Rakušan zdolal ve finále bez ztráty podání Slováka Martina Kližana (65.) a ukončil tak jeho stoprocentní finálovou bilanci.

Doteď Kližan vyhrál na okruhu ATP všech šest rozhodujících soubojů o titul. Thiem získal v Rusku svou celkově už jedenáctou trofej, vůbec poprvé se ale raduje v hale.

St. Petersburg Open (muži, RUS, 1 175 190 USD, tvrdý povrch – hala)
Finále dvouhry
Dominic Thiem (AUT, 8.) – Martin Kližan (SVK, 65.) 6:3, 6:1

V Métách korunovali domácího vítěze
Halový podnik kategorie ATP 250 ve francouzský Métách ovládl k radosti fanoušků domácí hráč. Přemožitel Jiřího Veselého z úvodního kola Gilles Simon (39.) ve finále porazil Němce Matthiase Bachingera (166.) 7:6(2) a 6:1.

Klíčovým momentem byla situace z dvanáctého gemu úvodního setu. Simon prohrával na servisu 5:6 a 0:40, nakonec si ale vynutil tiebreak, v němž rozhozenému soupeři povolil jen dva míče. Druhé dějství už mělo zcela jasný průběh. Francouz tak navázal na své úspěchy z let 2010 a 2013 a ovládl podnik už potřetí.

Moselle Open, Méty (muži, FRA, 501 345 EUR, tvrdý povrch – hala)
Finále dvouhry
Matthias Bachinger (GER, 166.) – Gilles Simon (FRA, 39.) 6:7(2), 1:6