Venus Williamsová se odhlásila z Wu-chanu

- Jan Vojkůvka

Vítězka čínského turnaje ve Wu-chanu z roku 2015 se svým fanouškům na místním podniku nepředstaví. Venus Williamsová se kvůli horší přípravě po US Open rozhodla z Wu-chanu odhlásit a spekuluje se i nad tím, že uzavře předčasně celý ročník 2018.

Williamsová obdržela od pořadatelů turnaje během US Open divokou kartu a s radostí ji přijala. Pár dní před začátkem se však kvůli nepřipravenosti musela odhlásit.

„Jsem strašně zklamaná, protože jsem se těšila, že si znovu zahraji na tak skvělém turnaji před čínskými fanoušky,“ oznámila Williamsová. „V této fázi kariéry ale musím naslouchat svému tělu a někdy učinit takto složité rozhodnutí. Ve Wu-chanu je ale úžasná skupina hráček a jsem si jistá, že turnaj své páté narozeniny oslaví ve velkém stylu.“

Ačkoliv je Venus Williamsová dál nahlášená na turnaji v Pekingu, spekuluje se, že předčasně ukončí letošní sezonu. V té se dokázala probojovat do semifinále v Indian Wells a čtvrtfinále v Miami a San José. Naposledy hrála na US Open, kde vypadla po debaklu od své sestry Sereny ve třetím kole.