Životní příležitost pro chilského mladíka! Tým Světa oznámil jméno náhradníka

- Jan Vojkůvka

Nablízku nejlepším hráčům světa. Velkou šanci dostane během tohoto týdne chilský mladík Nicolas Jarry, který byl zvolen jako náhradník týmu Světa pro víkendový Laver Cup v Chicagu.

Aktuálně 46. hráč světa bude během celého víkendu plnit roli sedmého muže, který bude připraven zaskočit, pokud některý z jeho spoluhráčů bude muset svou účast vzdát. Už jen to, že bude při Laver Cupu na lavičce dirigované Johnem McEnroem, je pro něho velká šance, jak nahlédnout do příprav a tréninkových procesů těch nejlepších světových hráčů.

V týmu se potká i se svým přemožitelem z druhého kola US Open a čerstvým otcem Johnem Isnerem. Dále s Nickem Kyrgiosem, Diegem Schwartzmanem, Kevinem Andersonem, Jackem Sockem a Francisem Tiafoem. Čelit pak, přinejmenším jako podpora svých spoluhráčů, bude například Rogeru Federerovi či Novaku Djokovičovi.

Ale ani šance na to, že by se dostal na kurt, přitom není malá. Kromě toho, že bude moci své parťáky rozehrávat, tak nejistý je v současnosti zdravotní stav Američana Jacka Socka, který kvůli menším obtížím vynechal víkendový Davis Cup.

Dvaadvacetiletý Chilan však s jistotou má před sebou zážitek, na který se nezapomíná. Svého náhradníka jmenovala i Evropa, která ovšem vsadila na zkušenosti a nahlásila jednatřicetiletého Jeremyho Chardyho z Francie.