Další host odhalen! Na Štěpánkově rozlučce nebude chybět ani daviscupový parťák

- Jan Vojkůvka

Rozlučka Radka Štěpánka zná svého dalšího hosta. Svou účast po Novaku Djokovičovi a Leandru Paesovi přislíbil během tiskové konference v Praze Tomáš Berdych. Česká tenisová jednička potvrdila, že na akci Český lev se loučí přijme menší roli.

„Měl bych být součástí rozlučky Radka Štěpánka, i když ne ve velké roli,“ řekl na své tiskové konferenci Berdych, který společně se Štěpánkem prožil dlouhá léta při reprezentaci v Davis Cupu.

Společně odehráli v týmové soutěži hned 18 deblových zápasů s neuvěřitelnou bilancí 16 výher a 2 porážek. Dvakrát pak dovedli český tým až k vytoužené salátové míse.

„Tenisově moc přispět nemůžu. Možná budu rozhodčí, to je teď v módě,“ smál se Berdych, jehož přišel do areálu pražské Sparty podpořit i právě Štěpánek.

„S Tomášem jsme toho zažili spoustu, takže budu moc rád, když na mojí rozlučce bude. A v jaké roli? Na to si počkejte,“ řekl se smíchem Štěpánek.

Úspěšná dvojice zkoušela štěstí i na mnoha turnajích, ale dostali se jen jednou do finále ve Washingtonu. S úspěchem se nesetkala ani dvojnásobná účast na olympijských hrách. V Pekingu Berdych se Štěpánkem vypadli v prvním kole, v Londýně pak v osmifinále. V Davis Cupu však patřily k takřka neporazitelným párům.

Akce Český lev se loučí se bude konat v pražské O2 areně ve čtvrtek 18. října. Zbývá několik posledních vstupenek. Zakoupit je můžete zde.