Šarapovovou opět trápí zranění. Fanoušky rozesmutnila nečekaným prohlášením

- Jan Vojkůvka

Ruska Maria Šarapovová má znovu zdravotní problémy. Trable, jež ji sužují prakticky od jejího návratu po dopingovém trestu, se negativně projevují i v této sezoně a mají za následek razantní rozhodnutí bývalé světové jedničky. Ta ukončila předčasně sezonu.

Aktuálně 24. hráčka světa měla do konce sezony naplánované turnaje v Pekingu, Tchien-ťinu, kde měla obhajovat loňský titul, a na domácí půdě v Moskvě. Místo tenisu ale dá přednost doléčení svého zranění.

„Těšila jsem se na návrat do Tchien-ťinu, kde bych obhajovala titul, ale naneštěstí si musím dát čas na vyléčení zranění,“ cituje Šarapovovou web WTA. „Jsem zklamaná, že nebudu moci hrát před fanoušky v Tchien-ťinu, a pevně věřím tomu, že si zde zahraji v dalších letech.“

Ruská hvězda v této sezoně odehrála jedenáct turnajů a třikrát vypadla v prvním kole. Nejvíce se jí dařilo během antukové části sezony, kdy dokráčela do čtvrtfinále v Madridu, semifinále v Římě a čtvrtfinále French Open. Naposledy se představila na US Open, kde vybojovala osmifinále.