Kvůli zdraví pauza. Šafářová předčasně ukončila sezónu

- Jan Vojkůvka

Sezóna 2018, v níž ji opět trápily zdravotní problémy, pro Lucii Šafářovou skončila. Česká tenistka se rozhodla pro delší odpočinek a předčasně ukončila probíhající ročník. Informaci svým fanouškům sdělila na Facebooku.

„Tenisová sezóna 2018 pro mě letos končí trochu dříve,“ napsala Šafářová. Rozhodla jsem se ji ukončit již teď, protože kvůli zdraví nechci cestovat na asijskou tour,“ potvrdila svůj předchozí záměr vynechat turnaje v Číně či Japonsku.

Původní plán sice počítal s účastí na závěrečných turnajích v Evropě, ale Šafářová se nakonec rozhodla dát svému tělu delší odpočinek.

„Nebyl to lehký rok právě kvůli zdravotním komplikacím, ale i tak jsem si sezónu nakonec užila!“ uvedla Češka, jíž v únoru a březnu trápila nemoc, kvůli které skončila na antibiotikách a musela vynechat část sezony. Přesto ale na aktuální ročník bude vzpomínat v dobrém a to i díky návratu její deblové partnertky a kamarádky Bethanie Mattekové-Sandsové.

„Bylo super vrátit se na kurt s Bethanie jako Team Bucie a zažila jsem spoustu krásných momentů na kurtu i mimo něj! Děkuji vám všem za podporu, kterou jste mi dali a dáváte!“ dodala závěrem Šafářová.

K rozhodnutí ukončit tenisový rok 2018 dozajista přispěl i fakt, že šance na kvalifikaci na závěrečný Turnaj mistrů ve čtyřhře Šafářové s Mattekovou-Sandsovou jsou velmi malé. Po nepříliš vydařených grandslamových turnajích jejich ztráta činí více než 2 000 bodů.

Šafářová v této sezoně odehrála 11 singlových turnajů, na kterých si připsala celkem 12 výher. Na začátku sezony dokráčela do 3. kola Australian Open a stejný výsledek zaznamenala i ve Wimbledonu. Na konto si připsala rovněž čtvrtfinále na trávě na Mallorce.

Ve čtyřhře došla do čtvrtfinále Australian Open s Barborou Strýcovou, do finále na Mallorce s Barborou Štefkovou a s Bethanií Mattekovou-Sandsovou zaznamenala postup do čtvrtfinále Wimbledonu. Od té doby ale vyhrál Team Bucie jen jeden zápas na US Open a připsal si tři porážky.