Tenistky volají o pomoc! Nemohou se dostat do Ria

- Janek Šimek, foto: Pavel Lebeda

Uvězněny na letišti. Do nepříjemné situace se dostaly ruské tenistky Jelena Vesninová a Jekatěrina Makarovová. Poté, co ovládly čtyřhru na Rogers Cupu, měly namířeno rovnou na olympiádu do brazilského Ria de Janeira. Jejich cestu ale zastavily dopravní trable.

Obě hráčky uvízly na letišti v Montrealu kvůli zpožděnému letu. Nic nepomohly žádosti o pomoc, s kterými se Vesninová skrz Twitter obrátila na leteckou společnost. Své třicáté narozeniny tak „oslavila“ v letištním terminálu.

Do podobných problémů se dostaly také italské hráčky Sara Erraniová s Robertou Vinciovou. S žádostí o pozdržení letadla z Miami do Sao Paula se na American Airlines obrátila prostřednictvím Twitteru také Němka Angelika Kerberová. Podobných případů je dost možná mnohem více a nejen mezi tenisty a tenistkami.

Potíže se nevyhnuly ani českému silničnímu cyklistovi Leopoldu Königovi, kterému byl zhruba dvacet hodin před odletem zrušen let. Do Ria tak míří teprve dnes (úterý 2. srpna – pozn. red.)

Jednou věcí je dostat se do Brazílie, další starosti ale mohou přijít na místě. Své o tom ví australský mladík Thanasi Kokkinakis. Dvacetiletý tenista sice úspěšně dorazil do Ria, jenže bez raket. „Asi si je budu muset půjčit. Uvidím, co vyžebrám,“ prohodil lakonicky.

Připomeňme, že olympijské tenisové bitvy vypuknou už v sobotu.