Pokuta pro Williamsovou. Američanka musí odevzdat část prize money

- Radek Štohl

Chování Sereny Williamsové ze sobotního finále US Open má dohru. Americká tenistka, která v duelu proti Naomi Osakaové hned několikrát neudržela své emoce, musí za své výlevy zaplatit 17 000 amerických dolarů. Celá částka bude bývalé světové jedničce stržena z prize money, na které si během čtrnáctidenního působení přišla.

Na ten zápas Serena Williamsová vzpomínat v dobrém jen tak nebude. Ve finále proti mladé Osakaové nepředvedla nejlepší výkon a na titul nedosáhla. Více než samotný duel a první grandslamový titul Japonky se řešil večerní výstup Williamsové.

Šestatřicetiletá tenistka nejprve využila nepovoleného koučinku během zápasu, za což zaplatí 4 000 amerických dolarů. Jen pár her poté nezvládla udržet brejk a to již odnesla její raketa. Za dané provinění musí Američanka platit 3 000 dolarů.

Největší poprask však vzbudilo nepřiměřené chování Williamsové při konverzacích s umpirovým rozhodčím Carlosem Ramosem. Na Portugalce během zápasu razantně zvyšovala hlas, a dokonce ho nazvala podvodníkem.

Právě za to obdržela nejvyšší pokutu, konkrétně 10 000 dolarů. Celkově tak účet zkušené tenistky zchudne o 17 000 dolarů (více než 370 000 českých korun). Za svoji finálovou účast si přitom vydělala 1 850 000 amerických dolarů.