WTA

Derby jako řemen. Martincová vydřela výhru, zkušenější soupeřka neustála koncovky

- Radek Štohl

Úvodní kolo kvalifikace v Quebecu vyšlo lépe pro Terezu Martincovou. Třiadvacetiletá tenistka si dokázala poradit se zkušenější Lucií Hradeckou, kterou po téměř dvou hodinách přehrála dvakrát 7:5. Pro Hradeckou se osudným staly koncovky obou setů.

Vůbec poprvé v kariéře se utkaly Tereza Martincová a Lucie Hradecká. Martincová před zápasem dvakrát vypadla ve druhém kole kvalifikace, Hradecká prohrála čtyři zápasy v řadě. I díky tomu byla menší favoritkou mladší z tenistek.

Zápas byl vyrovnaný již od úvodních gemů. Ve čtvrté hře si Martincová vypracovala tři brejkboly v řadě, ani jeden z nich však nevyužila. Protihráčka v následující hře jedinou šanci nezužitkovala. Úvodní brejk tak nastal v osmé hře, po níž mladší z tenistek šla servírovat na výhru v setu.

Hned ale musela řešit komplikace, když odvracela stav 0:40. Následně i zahodila setbol, a tak Hradecká o chvíli později brejkem snížila, aby okamžitě vyrovnala na 5:5. Jedenáctá hra přinesla celkem šest shod a jeden nevyužitý brejkbol zkušenější tenistky. Ta na to doplatila, jelikož o gem později si neudržela vlastní servis, který znamenal konec dějství.

Ve druhém setu se Martincová propracovala k vedení 3:1, soupeřka ale reagovala rebrejkem. Po třech čistých hrách v řadě si vítězka prvního setu po vyrovnané hře udržela vlastní servis. Následovaly snadné gemy od obou tenistek. Do chvíle, než nastala dvanáctá hra.

Hradecká sice vedla 40:15 a měla další gembol, soupeřka se však prodrala ke dvěma mečbolům, přičemž ten druhý již využila a postoupila do finále kvalifikace. O hlavní soutěž se Martincová utká s Katherine Sebovou, která překvapivě vyřadila Eminu Bektasovou.

Coupe Banque Nationale, Quebec (ženy, CAN, 250 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo kvalifikace
TEREZA MARTINCOVÁ (228.) – LUCIE HRADECKÁ (391.) 7:5, 7:5