Dvě trenérky, ale jen jedna tenistka. Plíšková řeší střídavé starty

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Na US Open cesta české tenisové dvojky skončila ve čtvrtfinále. Pomalu už ale tenistka musí střádat plány na další turnaje. Motivací je pro ni Turnaj mistryň v Singapuru, zároveň se Karolína Plíšková těší na finále Fed Cupu. Jak to bude ale s jejím trenérským týmem? Po US Open jí totiž zůstaly v týmu dvě trenérky.

„Zápas od zápasu se to zvedalo, našla jsem chuť,“ říkala Plíšková po vyřazení ve čtvrtfinále US Open. S trenérským týmem byla spokojená: „Cítím z týmu, co jsem si teď sestavila, že by to mohlo do budoucna fungovat. Říkají mi dobré věci a mám velký prostor se zlepšit. Pár turnajů ještě zbývá a věřím, že se ještě něco povede.“

Česká tenistka má vcelku jasno, jak by měla její sezona 2018 pokračovat. V říjnu by ji po turnajové stránce chtěla dohrát v Singapuru na závěrečném Turnaji mistryň. Týdny před ním se bude snažit si účast na prestižním podniku vybojovat.

Kdyby se do Singapuru dostala, povedlo by se jí to potřetí v řadě. „Předtím mi to těsně uteklo,“ usmívala se. „Je to velká motivace od začátku roku. Nechci se tím extra svazovat, ale šance je. Mám to ve svých rukou, musím něco uhrát a věřím, že se tam dostanu.“ A když ne? „Tak budu mít dřív prázdniny,“ smála se rodačka z Loun.

Na asijskou štaci by ji měla doprovázet Rennae Stubbsová. Ta během US Open k dispozici nebyla, jelikož měla povinnosti u ESPN. Dočasně tenistku vedla Conchita Martínezová. S tou se teď ale Plíšková loučit nechce. „Je to ve stavu řešení, ale rozloučit se určitě nechci,“ říkala českým novinářům.

Zároveň ale cítila, že obě současně nemůže vytěžovat naplno. „Každá má své povinnosti. Nějak asi na střídačku. Dál se uvidí, teprve to budeme řešit. Do Asie asi pojede Rennae, na příští rok si teprve musíme sednout,“ vysvětlila s tím, že má zájem o obě.

Novináře i fanoušky následně ujistila, že počítá i s finále Fed Cupu proti USA. Klidně se tak může stát, že si Plíšková souboj s Williamsovou v listopadu zopakuje.

„Myslím si však, že spíš nepřijede. Nejsem si jistá, jak o to sama stojí,“ dumala Plíšková. Uvědomila si zároveň, jak velký rozdíl je hrát proti týmu s Williamsovou a bez ní. „Může do poslední chvíle tvrdit, že jo a pak nepřijede. Určitě by to byl rozdíl, ještě v hale s ní. Jejich tým to může hodně změnit,“ ví Plíškova.