Po ztrátě vedení předvedla dominanci. Kvitová zvládla na US Open i další překážku

- Jan Vojkůvka

Náročný první set, pak krasojízda do třetího kola. Petra Kvitová zvládla i druhé utkání na letošním US Open, které trápí velká horka, a dál pokračuje turnajem bez ztráty setu. Tentokrát česká tenistka zdolala Číňanku Ja-fan Wang po setech 7:5, 6:3.

Rozhodně to však nebyl snadný zápas, který by Kvitové pošetřil nějak výrazněji síly. To ostatně přiznala sama hráčka po utkání přímo na dvorci. „Podmínky to moc neulehčovaly. Opět bylo velké vedro a byl to moc těžký zápas,“ podotkla Kvitová.

Do utkání sice vstoupila Češka suverénně a rychle se ujala vedení 4:1, pak ale přišla menší krize. Sama Kvitová uvedla, že doslova vypadávala z tempa. Výhodu dvou brejků rychle ztratila a rázem musela podávat na udržení se v první sadě.

Od stavu 4:5 však Kvitová přestala tolik chybovat a naopak začala opět přebírat taktovku zápasu. Wang zasypala vítěznými míčky a úvodní dějství vyhrála 7:5. Svou dominanci potvrdila i tím, že soupeřku nepustila do konce střetnutí už k žádnému dalšímu brejkbolu.

Naopak sama uhrála klíčový brejk už v prvním gemu druhé sady a vítězství následně podpořila ještě využitým mečbolem na returnu v deváté hře.

V dalším kole si světová pětka zahraje s 26. nasazenou Arynou Sabalenkovou z Běloruska, která ve dvou setech přehrála Rusku Veru Zvonarevovou.