Skvělý finiš! Kvitová napravila ospalý začátek druhého setu a postoupila

- Radek Štohl

Petra Kvitová si na US Open zahraje ve druhém kole dvouhry. Češka v prvním utkání na turnaji porazila Yaninu Wickmayerovou 6:1, 6:4, i když ve druhém setu prohrávala 1:4. Kvitová se v dalším zápase potká s Ja-fan Wang, kterou nepřelstila Anna Karolína Schmiedlová.

Již pojedenácté v kariéře se Petra Kvitová zúčastnila hlavní soutěže US Open. V letech 2008 a 2011 vypadla hned na úvod, podobná situace se ale letos nepřihodila. A to i díky výbornému prvnímu setu.

Kvitová do něj vstoupila vskutku fantasticky. Úvodních pět her zápasu šlo na její stranu, ve druhém a čtvrtém gemu vždy využila první příležitost na brejk. Wickmayerová sice za stavu 0:5 z jejího pohledu získala první hru čistou hrou, česká protihráčka ale set uzavřela na servisu.

Druhý set začal lépe vycházet Wickmayerové. Ta ve druhé hře nevyužila ani jeden ze dvou brejkbolů, za stavu 2:1 pro ni již však vzala soupeřce servis. Kvitová za chvíli prohrávala 1:4 a někteří fanoušci se pomalu začali chystat na třetí set.

Závěrečná sada ale o vítězce duelu rozhodovat vůbec nemusela. Pátá nasazená se odhodlala k obratu a pěti získanými gemy v řadě si připsala postup. A to i přes skutečnost, že za stavu 5:4 na servisu Belgičanka měla ještě brejkbol.

US Open (USA, 25 282 400 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry žen
PETRA KVITOVÁ (5.) – Yanina Wickmayerová (BEL, 94.) 6:1, 6:4