Černé klisny US Open: Dojde dál nástupkyně Šarapovové nebo přemožitelka Kvitové?

- Petr Sumbal

Ženský tenis, ten je plný překvapení. V současné éře, kdy se říká, že mu chybí právoplatná královna, ještě o to více. Překvapit by mohl vskutku kdokoliv, my jsme se ale stejně jako v případě mužské části pavouka omezili pouze na dvě jména, která by to mohla dotáhnout doopravdy daleko.

Darja Kasatkinová, Rusko
V jednadvaceti letech má ještě ruská tenistka Darja Kasatkinová vše před sebou, už nyní ale dokazuje, že se s ní musí počítat. Má se stát nástupkyní své krajanky Marie Šarapovové a pokračovat v šíření slávy ruského tenisu. Prvním postupným cílem Kasatkinové je však proniknout do nejlepší desítky, aktuálně se nachází na jedenáctém místě světového rankingu.

Rodačka z Toljatti se sice ještě občas nevyhne výpadkům v prvních kolech, ale na té největší scéně, tedy té grandslamové dokáže svůj talent prodat, na posledních dvou zapsala čtvrtfinále. Je ovšem také pravda, že vždy využila poměrně schůdného losu. Svůj progres musí mladá Ruska potvrdit také na US Open. V pavouku ji možná kdekdo přehlédne, ale rozhodně se v ní skrývá velká hrozba pro kohokoliv.

Možná cesta turnajem:
1. kolo Timea Babosová
2. kolo Belinda Bencicová
3. kolo Naomi Osakaová
Osmifinále Petra Kvitová
Čtvrtfinále Wozniacká, Bertensová
Semifinále Kerberová, Ostapenková, Garciaová, Keysová
Finále S. Williamsová, Halepová, Kar. Plíšková, Stephensová, Svitolinová

 

Hi there @cincytennis #DD

Příspěvek sdílený Daria Kasatkina? (@kasatkina),Srp 11, 2018 v 3:21 PDT

Kiki Bertensová, Nizozemsko
Tenisově zrála dlouho, až konečně definitivně dozrála a stalo se tomu tak právě letos. Šestadvacetiletá Kiki Bertensová aktuálně hraje nejlepší tenis svého života, což v této sezóně už na vlastní kůži pocítila také Petra Kvitová, která sice Bertensovou porazila ve finále Madridu, ale pak s ní v Montrealu a také v Cincinnati prohrála.

Právě vítězstvím v americkém Cincinnati se Bertensová zařadila plnohodnotně mezi žhavé kandidátky na titul z US Open. Prozatím Bertensová svůj talent naplno neprokázala na grandslamech, kde je jsou jejím maximem čtvrtfinále. Pokud chce učinit další krok mezi tu nejužší tenisovou smetánku, musí předvést pořádný výsledek právě na turnajích velké čtyřky. Nejbližší příležitost má nyní na US Open.

Možná cesta turnajem:
1. kolo Kr. Plíšková
2. kola Christina McHaleová
3. kolo Mihaela Buzarnescu
Osmifinále Caroline Wozniacká
Čtvrtfinále Kvitová, Osakaová, Kasatkinová
Semifinále Kerberová, Ostapenková, Garciaová, Keysová
Finále S. Williamsová, Halepová, Kar. Plíšková, Stephensová, Svitolinová