Černí koně US Open: Anderson se pokusí vyšperkovat životní rok, překvapit může i mladý Řek

- Petr Sumbal

Mezi největší favority na titul nepatří, ale mohou dojít daleko a když se vše sejde v jejich prospěch, třeba si na konci US Open zaskotačí s trofejí pro vítěze. Jsou jednoduše řečeno černými koňmi posledního grandslamu roku. My jsme se pokusili vybrat dva zástupce mužské dvouhry, kteří mají největší potenciál překvapit.

Kevin Anderson, Jihoafrická republika
Během kariéry si prošel několika velkými problémy, často ho sužovala zranění, až to vypadalo, že nikdy nedokáže naplnit svůj potenciál. Nakonec to však Anderson v tenisově pokročilém věku dotáhl ještě dál, než snad kdokoliv čekal. Právě letos, ve svých dvaatřiceti letech, zažívá životní sezónu.

Ve světovém žebříčku se najde na fantastickém pátém místě, zahrál si finále Wimbledonu, když nejprve ve čtvrtfinále otočil z 0:2 na sety už téměř ztracený duel s Rogerem Federerem a pak ve více než šestihodinovém maratonu porazil v souboji o finále Johna Isnera.Finále proti Novaku Djokovičovi už nezvládl, ale třeba si další šanci vybojuje už nyní na US Open, kde obhajuje loňské finále.

Cestu za obhajobou ale nebude mít vůbec jednoduchou, už v osmifinále může narazit na Dominica Thiema a ve čtvrtfinále visí ve vzduchu souboj s Rafaelem Nadalem.

Možná cesta za titulem:
1. kolo Ryan Harrison
2. kolo Andrej Rubljov
3. kolo Denis Šapovalov
Osmifinále Dominic Thiem
Čtvrtfinále Rafael Nadal
Semifinále Del Potro,  Dimitrov, Tsitsipas, Wawrinka
Finále Djokovič, Federer, A. Zverev, Čilič

 

Practice on Arthur Ashe with... guess who ? Hint: Vamos. #usopen

Příspěvek sdílený Kevin Anderson (@kandersonatp),Srp 24, 2018 v 11:29 PDT

Stefanos Tsitsipas, Řecko
Širší tenisové obecenstvo se začíná učit jméno řeckého dvacetiletého mladíka až v této sezóně, kdy na sebe upozornil některými vskutku skvělými výsledky. Nejprve zazářil na své oblíbené antuce, když v Barceloně dokráčel bez ztráty jediného setu včetně čtvrtfinálové porážky Thiema do finále a až v něm mu vystavil stopku Nadal.

Další varování soupeřům, že se nevyplácí jej podceňovat, vyslal teprve nedávno. Na turnaji Masters v Torontu znovu prošel až do finále a po cestě vyřadil ohromná tenisová jména. Postupně se před ním museli sklonit čtyři členové TOP Ten Thiem, Djokovič, Zverev a Anderson. Až Nadal byl znovu nad síly řeckého supertalentu.

Na následujícím turnaji v Cincinnati vypadl Tsitsipas už v prvním kole s Davidem Goffinem, čímž trochu uklidnil nadšení a ukázal, že ještě potřebuje zapracovat na vyrovnanosti výkonů. Pokud mu ale US Open sedne, dojít může hodně daleko. Na začátku roku byl 91. na světě, teď je patnáctý. A míří ještě výš.

Možná cesta za titulem:
1. kolo Tommy Robredo
2. kolo Danijl Medveděv
3. kolo Borna Čorič
Osmifinále Juan Martín Del Potro
Čtvrtfinále Isner, Dimitrov, Wawrinka
Semifinále Nadal, Thiem, Anderson,
Finále Djokovič, Federer, A. Zverev, Čilič

 

I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.

Příspěvek sdílený Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98),Srp 18, 2018 v 2:43 PDT